ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράταση για τις αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού – Ποια τα κριτήρια

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Παράταση για τις αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού – Ποια τα κριτήρια

Τρεις ημέρες παράταση έλαβαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Κανονικά σήμερα, Παρασκευή 9/7, ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τους ενδιαφερόμενους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι δίνεται τριήμερη γενική παράταση και έτσι «Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 10, 11 και 12 Ιουλίου, οι πολίτες ασχέτως του αριθμού του ΑΦΜ τους, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη έχουν ήδη γίνει πάνω από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher.

«Ήδη έχουμε 368.000 voucher από πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου 40.000, έχουν μείνει δηλαδή ας πούμε 320.000 συν τα φετινά, μπορούμε να φθάσουμε φέτος σε περισσότερους από 600.000 ωφελούμενους του προγράμματος», τόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού.

Δικαιούχοι και κριτήρια

  • το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών
  • η επιλογή γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr
  • Κριτήριο είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο
  • αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

1. 2 ή 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή

2. 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών

Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.