ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Διαφορετικούς δρόμους θα ακολουθήσουν από Δευτέρα στο ταμπλό ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ

Διαφορετικούς δρόμους θα ακολουθήσουν από Δευτέρα στο ταμπλό ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Ιάσων Ρουσόπουλος, κήρυξαν τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών…

Με τον τρόπο αυτό έγινε η τελετή υποδοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία αποτελεί βασικό μέτοχο του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 51% και θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρία δημόσιου χαρακτήρα που εισάγεται μετά από έντεκα χρόνια στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στην Κύρια Αγορά θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ανακοίνωση.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Πρώτον. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους επενδυτές να συμμετέχουν στον ΑΔΜΗΕ, για να ενισχύσουν το νέο, φιλόδοξο, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα διασύνδεσης, εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, η διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Δεύτερον. Οι μέτοχοι της ΔΕΗ αποκτούν μετοχές στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Τρίτον. Ανοίγει μία ακόμη εταιρία στο επενδυτικό κοινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Σταθάκης, επέλεξε να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο στο ρυθμιζόμενο μονοπώλιο δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, καθώς αποτελεί εθνικής σημασίας κεφάλαιο για την Ελλάδα, με στόχο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.