ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ESM: «Σε δυο δόσεις τα 8,5 δισ. στην Ελλάδα – 800 εκ. από Σεπτέμβρη εφόσον αποπληρωθούν ιδιώτες»

ESM: «Σε δυο δόσεις τα 8,5 δισ. στην Ελλάδα – 800 εκ. από Σεπτέμβρη εφόσον αποπληρωθούν ιδιώτες»

Σύμφωνα με τον ESM το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε προς την Ελλάδα από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα εκταμιευθεί σε δυο δόσεις.

Η πρώτη, ύψους 7,7 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί στις αρχές Ιουλίου και η δεύτερη που προορίζεται για την αποπληρωμή καθυστερούμενων οφειλών, ύψους 800 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτεί μετά το καλοκαίρι και μόνο εφόσον η Ελλάδα έχει συνεισφέρει με δικούς της πόρους στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.

Οι σχετικές επισημάνσεις γίνονται από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ σε newsletter του ESM, στο οποίο κάνει λόγο για «καλά νέα» από την Ελλάδα.

Όπως τονίζει η η Ελλάδα άνοιξε τον δρόμο για την τρίτη δόση του προγράμματος βοήθειας, ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο προστέθηκε σε όσα είχε ήδη πετύχει τα προηγούμενα χρόνια. «Αυτό δείχνει ότι η προσέγγιση ESM λειτουργεί και ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η επόμενη επιτυχία μας εάν συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι ότι η Ελλάδα προετοιμάζει μια επιστροφή στις αγορές, ώστε να μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στην καταβολή της δόσης που εγκρίθηκε από το Eurorgroup ο επικεφαλής του ESM σημειώνει ότι η τρίτη δόση ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ και θα καλύψει τις αποπληρωμές του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας τους επόμενους μήνες, την εκκαθάριση των οφειλών και την έναρξη της δημιουργίας ενός αποθεματικού μετρητών.

Η πρώτη εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών και θα ανέλθει σε 7,7 δισ. ευρώ.

Θα υπάρξει άλλη μία εκταμίευση για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών ύψους 0,8 δισ. ευρώ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι, και μόνο εάν η Ελλάδα έχει συνεισφέρει με δικούς της πόρους στην προσπάθεια εκκαθάρισης των καθυστερούμενων οφειλών, καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.