ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Γ. Πιτσιλής: Προανήγγειλε επιστροφές φόρων έως και 10.000 ευρώ (βίντεο)

Γ. Πιτσιλής: Προανήγγειλε επιστροφές φόρων έως και 10.000 ευρώ (βίντεο)

Επιστροφές έως 10.000 ευρώ χωρίς έλεγχο προανήγγειλε ο Γ. Πιτσιλής…

Μέσω της επιστροφής φόρων φαίνεται τελικά πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί στο στόχο για την πληρωμή των χρεών της προς φορολογουμένους, και επιχειρήσεις, όπως ορίστηκε απ’ τον ESM για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του προγράμματος χρηματοδοτικής υποστήριξης.

Έτσι μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ότι θα επιστρέφονται άμεσα στις συνεπείς επιχειρήσεις ο ΦΠΑ σήμερα ο Γ. Πιτσιλής προανήγγειλε σε συνέντευξη του στο Σκάι νομοθετική διάταξη με την οποία θα ικανοποιηθούν άμεσα – και χωρίς έλεγχο – όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής φόρων έως 10.000 ευρώ. Το σχέδιο διάταξης έχει ήδη προετοιμαστεί με τη συνεργασία του αναπλ. Υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή.

«Μελετήσαμε τι επίπτωση έχει αυτό», είπε ο κ. Πιτσιλής, και συμπλήρωσε: «σε επίπεδο πλήθους στο μεν φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων το σύνολο των εκκρεμών σε έλεγχο αυτή τη στιγμή είναι το 90% και σε ποσό είναι το 1,24% για το δε ΦΠΑ είναι 35% σε πλήθος και σε ποσό 4,5 τοις χιλίοις. Καταλαβαίνετε», κατέληξε, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ «ότι είναι δυσανάλογο και διοικητικά και για τους πολίτες να τους ταλαιπωρούμε για τέτοια ποσά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε «έχουμε υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε ξεμπερδέψει με το στοκ των ληξιπροθέσμων, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται αυτή η ρύθμιση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.