ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Κεφάλαιο Ζέστη: Νέες τεχνολογίες σε κλιματιστικά

Οι καύσωνες βρίσκονται πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις. Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το νέο σου κλιματιστικό;

Κεφάλαιο Ζέστη: Νέες τεχνολογίες σε κλιματιστικά

Με το ελληνικό καλοκαίρι να πλησιάζει και τις υψηλές θερμοκρασίες να βρίσκονται προ των πυλών, η απόκτηση ενός κλιματιστικού φαντάζει για κάθε νοικοκυριό ως μονόδρομος.

Πριν όμως προβείς σε μια βεβιασμένη αγορά της τελευταίας στιγμής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις και μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες air condition που υπάρχουν.

Γιατί; Μα φυσικά επειδή ένα κλιματιστικό αποτελεί μια από τις πιο βασικές και απαραίτητες επενδύσεις για ένα σπίτι. Επομένως, μην αφήσεις για τελευταία στιγμή την αγορά του. Αντιθέτως, ενημερώσου για όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις πριν καταλήξεις στο ιδανικό μοντέλο για τις ανάγκες σου.

Τα κλιματιστικά, όπως και η πλειονότητα των οικιακών συσκευών, έχουν εξελιχθεί σε προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα. Από τα άλλοτε ογκώδη και άκρως θορυβώδη μηχανήματα, τα air condition έχουν εξελιχθεί σε κομψές, αποδοτικές και άκρως έξυπνες συσκευές.

Πάμε όμως να δούμε ορισμένες από τις κορυφαίες νέες τεχνολογίες τους.

Τεχνητή νοημοσύνη

Και όμως. το AI, η λεγόμενη τεχνητή νοημοσύνη, έχει κατορθώσει να ενσωματωθεί και στα κλιματιστικά. Τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με AI τεχνολογίες οι οποίες τα καθιστούν ικανά να… σκέφτονται για εσένα σε πραγματικό χρόνο! Τι εννοούμε; Ας το δούμε πιο απλά.

Ένα κλιματιστικό εξοπλισμένο με AI τεχνολογία, θα μάθει τις προτιμήσεις σου. Τις συνήθειες σου στη θέρμανση και στην ψύξη. Θα διασφαλίσει αυτόματα την τέλεια θερμοκρασία ανά εποχή.

Μεταξύ άλλων, το AI επιτρέπει στις μονάδες να αναλύουν τα μοτίβα χρήσης του και να προσαρμόζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι το air condition σου, μπορεί να ψύξει ή να ζεστάνει το σπίτι σου πριν ακόμα φτάσεις σε αυτό! Μπορεί ακόμη να εξασφαλίσει την ιδανική θερμοκρασία ενώ εσύ κοιμάσαι αλλά και να σου προτείνει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας με βάση τις καθημερινές σου ρουτίνες.

Η δυνατότητα ελέγχου αυτών των μονάδων μέσω smartphone ή φωνητικών εντολών προσθέτει άλλο ένα επίπεδο άνεσης και ευελιξίας. Ο χειρισμός ενός κλιματιστικό έτσι, καθίσταται πιο εύκολος από ποτέ!

Sleep mode

Μια από τις άκρως χρήσιμες τεχνολογίες κλιματιστικών είναι και το sleep mode. Στα ελληνικά «λειτουργία ύπνου». Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του ύπνου, ρυθμίζοντας σταδιακά τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το κλιματιστικό θα μειώσει το επίπεδο θορύβου του και θα προσαρμόσει τη θερμοκρασία για να εξασφαλίσει ότι θα κοιμάσαι σαν… πουλάκι! Μην ξεχνάς ότι έξυπνη λειτουργία σημαίνει και εξοικονόμηση ενέργειας.

Μ΄ένα σμπάρο δηλαδή δυο τριγώνια.

Intelligent Eye

Το… ευφυές μάτι είναι μια τεχνολογία αισθητήρων που ανιχνεύει την ανθρώπινη παρουσία σε ένα δωμάτιο. Εξασφαλίζει ότι το κλιματιστικό είναι ενεργό μόνο όταν υπάρχει κάποιος, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Όταν το δωμάτιο είναι άδειο, η μονάδα μεταβαίνει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά επανέρχεται γρήγορα στην κανονική λειτουργία μόλις ανιχνεύσει κίνηση.

Ποιότητα αέρα

Έχεις ακούσει ποτέ για το… υβριδικό σύστημα αέρα; Για καθαριότητα… εκ των έσω; Ε λοιπόν, ένα κλιματιστικό που φέρει το Hybrid Fresh Air Exchange System, συνδυάζει όλα τα οφέλη του κλιματισμού με την ανάγκη για… φρέσκο και καθαρό αέρα. Η μονάδα σου πρακτικά, φέρνει φιλτραρισμένο εξωτερικό αέρα και τον αναμιγνύει με κλιματιζόμενο αέρα εσωτερικού χώρου. Αποτέλεσμα; Η εξασφάλιση μιας συνεχούς παροχής φρέσκου και ποιοτικού αέρα αλλά και η διατήρηση σταθερών επιπέδων της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.