ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης φαίνεται ότι ξεπέρασαν σήμερα τις ανησυχίες που προκλήθηκαν από τη μεγαλύτερη έως σήμερα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, με τα χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά και τους επενδυτές να φεύγουν από τα ομόλογα, τον χρυσό και άλλα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Όπως συνέβη με πολλές άλλες εκδηλώσεις πολιτικού κινδύνου τα δύο τελευταία χρόνια, οι κινήσεις της αγοράς έδειξαν μία απροθυμία της να προεξοφλήσει κάθε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα και μία εστίαση περισσότερο στην αισιόδοξη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας.

Η επιβεβαίωση ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον Αύγουστο, βοήθησε στην ανάκαμψη του πανευρωπαϊκού δείκτη μετοχών Stoxx 600 από την πτώση 0,5% που είχε σημειώσει χθες, εν μέσω διεθνούς καταδίκης της πυρηνικής δοκιμής την προηγούμενη ημέρα. Ο Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,2% πριν από λίγο.

Το ευρώ και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινήθηκαν, επίσης, υψηλότερα, καθώς άρχισε να επιστρέφει η διάθεση για ανάληψη ρίσκου και τα στοιχεία, που έδειξαν επίσης αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη, στρέφουν την προσοχή στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο χρυσός, που είναι το παραδοσιακό καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κλιμάκωσης των πολιτικών ανησυχιών, υποχώρησε, επίσης, από τα υψηλά επίπεδα έτους, σημειώνοντας τις πρώτες απώλειες σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.