ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Μείωση έως και 50% στο επίδομα θέρμανσης του 2018 – Πότε η πρώτη δόση

Μείωση έως και 50% στο επίδομα θέρμανσης του 2018 – Πότε η πρώτη δόση

Το επίδομα θέρμανσης που αναμένεται να λάβουν τα νοικοκυριά για την χειμερινή σεζόν που έρχεται (15 Οκτωβρίου 2017-30 Απριλίου 2018) αναμένεται να είναι μειωμένο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018, όταν και ορισμένα νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους θα είναι κατά πολύ μικρότερο.

Η μείωση οφείλεται στο «κούρεμα» κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, καθώς τα κοινωνικά επιδόματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της τρίτης αξιολόγησης.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η μείωση του κονδυλίου από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να θεσπιστούν πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ή θα επιβληθεί μείωση στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

Για τη χορήγηση του επιδόματος, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr τα επίπεδα των εισοδηματικών και τα περιουσιακών κριτηρίων θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περυσινά, τα οποία είχαν διαμορφωθεί ως εξής:

– Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.