
Από μακριά «βλέπει» και πάλι τις 900 μονάδες η Αθήνα, καθώς ξεκίνησε πτωτικά έχοντας ως ανοδικές μετοχές μόνο την ΕΧΑΕ λόγω των αποτελεσμάτων και τον Μυτιληναίο.
Με χαμηλότερο τζίρο η ελληνική αγορά ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση όπου τα χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, παρά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Η αγορά των ΗΠΑ χθες σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στον Δείκτη S&P ενώ ο Δείκτης Dow Jones ξεπέρασε με ευκολία τις 28.000 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,68%.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν και πακέτα μετοχών για το rebalancing του Δείκτη MSCI, έτσι ο τζίρος αναμένεται να αυξηθεί. Η αγορά χρειάζεται τζίρο για να υπερβεί τις 900 μονάδες και σίγουρα χρειάζεται να βρει έναν ισχυρό καταλύτη.
Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 894,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,41%. Πτώση 1,06% για την Εθνική Τράπεζα στα 3,113 ευρώ. Πτώση 1,03% για την Eurobank στα 0,9615 ευρώ. Πτώση 0,58% για την Alpha bank στα 1,889 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,13 ευρώ. Κέρδη 1,42% η ΕΧΑΕ στα 4,64 ευρώ – μετά τα κέρδη του 9μηνου. Με άνοδο 0,46% ο Μυτιληναίος στα 9,825 ευρώ, αλλά χαμηλό τζίρο. Πτώση 1,09% ο ΟΠΑΠ στα 9,97 ευρώ εν όψει των αποτελεσμάτων και το χθεσινό υψηλό πάνω από τα 10 ευρώ. Με πτώση 0,72% ο ΟΤΕ στα 13,85 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 3,2 εκατ. ευρώ.