
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Πολ Τόμσεν, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, θα αποχωρήσει στο τέλος Ιουλίου.
Πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα τον Νοέμβριο του 2014, ο δανός οικονομολόγος ήταν υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Υπήρξε στέλεχος του ΔΝΤ για 37 συναπτά έτη.
«Ο Πολ έχει εργαστεί στενά και με τις 44 χώρες στην Ευρώπη και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή αναγκαίων εισηγήσεων και καθοδήγησης σε πολλές χώρες που πραγματοποίησαν τη μετάβαση σε μια οικονομία της αγοράς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου» σημείωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
«Ο Πολ είναι γνωστός ως ένας σκληρός και ευσυνείδητος διαπραγματευτής, και είχε πάντοτε σαν πρωταρχική του μέριμνα τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών των κρατών μελών που υπηρετούμε» σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.