
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόνισε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι στην Ελλάδα.
Όπως υπογράμμισε, «μετά από 10 χρόνια κρίσης και έναν χρόνο μέσα στην πανδημία, έχουμε όλοι εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές μας».
«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δυνατότητες για να παρακολουθούμε αμμέτοχοι άλλες συζητήσεις για το πότε θα γίνει το άνοιγμα. Στις 5/4 έχουμε βάλει ένα όριο, εάν στις 5/4 δεν επαναλειτουργήσει η αγορά με κανόνες ασφάλειας αλλά και με διάρκεια, τότε θα πρέπει να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσουμε και να αναλύσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καφούνης.
Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, επισήμανε ότι αυτό αφορά ουσιαστικά ελάχιστες εμπορικές επιχειρήσεις, κάτω από 20%, εξηγώντας ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κανάλι έχει το 17% των εμπορικών επιχειρήσεων».
«Η λύση είναι να δούμε πως θα επαναλειτουργήσουμε σύντομα, με ασφάλεια και χωρίς να αφήσουμε το λιανεμπόριο να είναι αυτό που πληρώνει το μάρμαρο», τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, συμπληρώνοντας πως αν και συγκεκριμένος κλάδος ήταν αυτός «που πατούσαμε εύκολα το κουμπί και τον ανοιγοκλείναμε», τώρα έχουμε καταλήξει ότι αφενός μπορεί να τηρήσει ότι του προταθεί, αφετέρου δεν είναι αυτό που επιδρά στη διάδοση του κορωνοϊού.
«Με το να κρατάμε κλειστούς κλάδους, εφόσον δεν βοηθάει τη δημόσια υγεία, θα έχουμε τεράστιες απώλειες», εξηγεί ο κ.Καφούνης.
Και καταλήγει: «Σήμερα, 4-5 καταστήματα στην Ερμού είναι κλειστά με οριστικό λουκέτο. Αν την επόμενη Δευτέρα επαναλειτουργήσουμε η μεγάλη πλειοψηφία θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν τους στηρίξουμε στοχευμένα, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.