ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΑΑΔΕ: Δεν έλαβαν την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν 270.000 φορολογούμενοι – Δεν είχαν δηλώσει το IBAN

Πώς δηλώνεται το IBAN

ΑΑΔΕ: Δεν έλαβαν την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν 270.000 φορολογούμενοι – Δεν είχαν δηλώσει το IBAN

Μπορεί φέτος οι επιστροφές φόρου εισοδήματος να γίνονται με εξπρές διαδικασίες, σε όσους δεν έχουν χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά Ταμεία, ωστόσο, 270.000 πολίτες κι επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην έχουν λάβει τα χρήματα ή τον συμψηφισμό που δικαιούνται.

Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ του λογαριασμό τους, στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Μάλιστα, για 130.000 από αυτούς, οι επιστροφές φόρου έχουν ετοιμαστεί και το μόνο «εμπόδιο» για να καταβληθούν τα χρήματα είναι μη δήλωση ΙΒΑΝ.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ τους έχει καλέσει ήδη με e mail και με μήνυμα στον λογαριασμό τους να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους άμεσα και να πιστωθούν την επιστροφή.

Από τους 307.000 φορολογουμένους που έλαβαν mail, μόλις 35.000 έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ μέχρι στιγμής.

Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους καλεί, για ακόμα μια φορά, να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, για να λάβουν το ποσό επιστροφής, το οποίο δικαιούνται.

Πώς δηλώνεται το IBAN

Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών TAXISnet.

Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e mail, που υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την ΑΑΔΕ ή τη ΔΟΥ τους («την Εφορία σας», όπως αναφέρουν συχνά), το οποίο τους ζητά πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού, για να λάβουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link)για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ.

Αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται από την ΑΑΔΕ, είναι παραπλανητικά και πρέπει να τα διαγράφουν αμέσως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.