Αποκαλυπτικά στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο: Σε χειρότερη οικονομική κατάσταση οι Έλληνες

Ίσως γι αυτό καθυστερεί τις εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης

Αποκαλυπτικά στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο: Σε χειρότερη οικονομική κατάσταση οι Έλληνες

Οι πολίτες στη χώρα μας δείχνουν ιδιαιτέρως ανήσυχοι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο της χειμερινής περιόδου, με την πλειονότητα των Ελλήνων (56% έναντι 51%, «27» της ΕΕ) να χαρακτηρίζει την παρούσα κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας ως «κακή».

Ίσως αυτά είναι τα δεδομένα που κάνουν τον Κ.Μητσοτάκη να αργεί να προκηρύξει τις εκλογές;

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όταν η ερώτηση φτάνει στα ζητήματα της εθνικής οικονομίας, κάτι το οποίο καταδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Το παραπάνω, λοιπόν, ποσοστό εκτοξεύεται στο 88% όταν τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να απαντήσουν τι πιστεύουν για την κατάσταση της εθνικής τους οικονομίας. Μόνο το 12% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ως «καλή» την κατάσταση.

Αρνητική πρωτιά κατέχει η χώρα μας και ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Όταν ρωτήθηκαν να χαρακτηρίσουν την οικονομική τους κατάσταση το 51% τη χαρακτήρισε «κακή», όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 28%.

Δραματική εικόνα

Δραματική είναι η εικόνα, ως προς την επαγγελματική τους κατάσταση, με το 87% να τη χαρακτηρίζει ως «κακή». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έπεσε επτά θέσεις στην κατάταξη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 53%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι απαντήσεις αυτές δείχνουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά, λόγω των αυξήσεων στις τιμές στην ενέργεια, αλλά και τον πληθωρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση, αναφορικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας, καθώς μία σειρά από άλλες χώρες έχουν αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες το τελευταίο εξάμηνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται πρώτοι στη λίστα που απαντούν ότι η οικονομία τους, στην παρούσα φάση, είναι «κακή» ( 88%), όταν ο μέσος όρος στους 27 της ΕΕ είναι στο 63%. Στις πιο κάτω θέσεις, από την Ελλάδα, βρίσκονται Πορτογαλία, Βουλγαρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.