ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυξήσεις στον καφέ «προ των πυλών»; – Οι ναυτιλιακές αυξάνουν τα ναύλα για τη μεταφορά του

Λόγω των επιθέσεων των Χούθι

Αυξήσεις στον καφέ «προ των πυλών»; – Οι ναυτιλιακές αυξάνουν τα ναύλα για τη μεταφορά του

Οι ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν καφέ σε εμπορευματοκιβώτια αύξησαν τις τιμές των ναύλων σε ορισμένα δρομολόγια εξαιτίας των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα που αναγκάζουν τα πλοία να κάνουν παρακάμψεις, δήλωσε την Τετάρτη ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) και πλέον όλοι φοβούνται νέα άνοδο στην λιανική τιμή του καφέ.

Οι αντάρτες Χούθι από την Υεμένη έχουν εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε εμπορικά πλοία για τα οποία ισχυρίζεται ότι διασυνδέονται με το Ισραήλ ή ότι ταξιδεύουν προς το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Οι Χούθι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι “στόχευσαν” ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζεται η CMA CGM, λίγες μόνο ημέρες μετά από μια άλλη επίθεση σε πλοίο της Maersk.

Η ICO ανέφερε σε έκθεσή της ότι η κατάσταση στην περιοχή οδήγησε ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες να αναδρομολογήσουν τα ταξίδια τους για να μειώσουν τους κινδύνους.

 “Έτσι, για τον καφέ της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ανατολικής Αφρικής καθ’ οδόν προς την Ευρώπη, οι ακούσιες συνέπειες περιλαμβάνουν αύξηση του κόστους των ναύλων, καθώς ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες εισήγαγαν προσαυξήσεις για να υπολογίσουν τους πλέον παρατεταμένους χρόνους διέλευσης”, ανέφερε η ICO.

Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν πολύ καφέ από χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, και η Ινδονησία. Αγοράζουν επίσης καφέ υψηλής ποιότητας από την Αιθιοπία και την Κένυα στην Ανατολική Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα ενδέχεται να έχουν πρόσθετες συνέπειες για τις αγορές καφέ, κακάο και βαμβακιού, καθώς τα εν λόγω γεωργικά προϊόντα μεταφέρονται συνήθως σε εμπορευματοκιβώτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.