ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αργεντινή υπέγραψε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ΔΝΤ: Πήρε 57 δισ. δολάρια – Την κατέστρεψαν πάλι

Η Αργεντινή υπέγραψε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ΔΝΤ: Πήρε 57 δισ. δολάρια – Την κατέστρεψαν πάλι

Η Αργεντινή επιστρέφει και πάλι στα «νύχια» δανειστών και ΔΝΤ και παίρνει το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

Το ΔΝΤ θα δώσει στο Μπουένος Άιρες συνολικά 57,1 δισ. δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια για να σωθεί υποτίθεται η οικονομίας της.

Όλοι ξέρουμε πως θα «σωθεί» καθώς παρόμοια «διάσωση» την βιώσαμε και στην Ελλάδα

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δώσει ποτέ το ΔΝΤ» ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ανάμεσα στους σκληρούς όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η υποχρέωση της Αργεντινής για μηδενικό έλλειμμα το 2019.

Αυτό σημαίνει μια άνευ όρων αναπροσαρμογή των δαπανών της χώρας μέσα σε ένα έτος!

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής η απόφαση για το ποσό αυτό ελήφθη την τελευταία στιγμή από το ΔΝΤ το οποίο τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει συνολικά 50 δισ. δολάρια.

Όπως διευκρίνισε η Κριστίν Λαγκάρντ η Αργεντινή συμφώνησε, επίσης, ότι η κεντρική της τράπεζα θα μπορεί να παρεμβαίνει στις διεθνείς αγορές μόνο σε ακραίες περιστάσεις, αν, δηλαδή, το πεσό υποχωρήσει στην ισοτιμία 44 πέσος για ένα δολάριο.

Η Αργεντινή ήταν στα χέρια των δανειστών όλη την δεκαετία του 90′ με αποτέλεσμα ο λαός της να λιμοκτονεί και να μην λειτουργεί τίποτα ενώ όλες οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές (που είναι πάρα πολλές) παραδόθηκαν για ένα κομμάτι «ψωμί» σε ξένες εταιρείες.

Μέσα σε δύο χρόνια από την εκλογή του ο Μ.Μάκρι οδήγησε την χώρα στην «αιχμαλωσία»

Μια «αιχμαλωσία» από την οποία την είχε απελευθερώσει η οικογένεια Κίρχνερ.

Ο μακαρίτης πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Νέστορας Κίρχνερ και η επίσης πρώην πρόεδρος, σύζυγός του και χήρα, Κριστίνα Φερνάντεζ.

Η Κριστίνα Φερνάντεζ αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τους δυτικούς και προφανώς έτσι εξηγείται η ποινική της δίωξη μετά την εκλογή Μ.Μάκρι στον προεδρικό θώκο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.