ΕΚΤΑΚΤΟ: «Πέρασε» ο ιταλικός προϋπολογισμός! – Μ.Σαλβίνι για Ζ.Κ.Γιουνκέρ: «Τώρα, ας πιει έναν καφέ για να συνέλθει»!

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Πέρασε» ο ιταλικός προϋπολογισμός! – Μ.Σαλβίνι για Ζ.Κ.Γιουνκέρ: «Τώρα, ας πιει έναν καφέ για να συνέλθει»!

Ο ιταλικός προϋπολογισμός που έχει προκαλέσει σύρραξη Βρυξελλών και Ρώμης, με την εθνική ιταλική κυβέρνηση να ορθώνει το ανάστημά της στην γραφειοκρατία της ΕΕ και τους κερδοσκόπου εγκρίθηκε πριν από λίγο στην Ιταλία και οι Ιταλοί ηγέτες Ματέο Σαλβίνι και του Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησαν στον πρόεδρος της ΕΕ Ζ.Κ.Γιουνκέρ που είχε επιτεθεί στην Ιταλία της προηγούμενες ημέρες:

«Ο ιταλικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα και ας πιει έναν καφέ να συνέλθει (σ.σ.: τον έχει αποκαλέσει έμμεσα, πλην σαφώς, αλκοολικό και στο παρελθόν). Οι παρεκκλίσεις έγιναν από την ΕΕ η οποία έφερε ανασφάλεια και μη μόνιμη εργασία σε μια ολόκληρη ήπειρο», είπε ο Σαλβίνι, προκαλώντας ταραχή στις Βρυξέλλες με την δήλωσή του.

Λίγο πριν ο υπουργός Εργασίας και συνεταίρος στο κυβερνητικό σχήμα ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων Ντι Μάιο ρίξει την πρώτη ρουκέτα δηλώνοντας: «Ο Γιούνκερ έχει χρόνο μέχρι τον Μάιο. Εξ ονόματος ποιου μιλάει; Εμείς θα προχωρήσουμε με τα μέτρα που ζητά ο λαός»!

«Εκ πρώτης όψεως, το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κρατώντας κάποια «πισινή» για… «δεύτερη ανάγνωση».

Η Ρώμη είχε ενημερώσει για τον στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ. Η Κομισιόν απάντησε στην Ιταλία ότι «το σχέδιο του προϋπολογισμού έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες» και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ομως η Ρώμη τους… «έγραψε» κανονικά. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.