ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Προβλέψεις για 32% ανεργία μετά την πανδημία του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Προβλέψεις για  32% ανεργία μετά την πανδημία του κορωνοϊού

Η πανδημία covid-19, που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, θα έχει καταλυτικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Μία οικονομία που έδωσε μάχη να συνέλθει, αλλά πλέον δοκιμάζεται από έναν ακόμη ισχυρότερο εχθρό. Η πρόβλεψη σοκ για την αμερικανική οικονομία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ μπορεί να «κτυπήσει» ακόμη και το 32%, από το 3,6% που είναι σήμερα, αφήνοντας έως και 49 εκατ. ανθρώπους χωρίς δουλειά!

Την οικονομική έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα το St. Louis Fed και δημοσιεύτηκε σε όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ. Το σενάριο είναι καταστροφικό, αν το συνδυάσουμε με τις μελέτες που κάνουν λόγο για εκατομμύρια ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ και το λιγότερο 100.000 και πλέον νεκρούς, κάτι που ειπώθηκε και από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι οικονομολόγος του St. Louis Fed, Miguel Faria-e-Castro ανέφερε στην έρευνα ότι «αυτά τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα, όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 100 χρόνων».

Τα νούμερα είναι όντως αδιανόητα, ωστόσο μόλις την πρώτη εβδομάδα της κρίσης στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 3 εκατ. Αμερικανοί πολίτες έχουν χάσει τις δουλειές τους, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή, πως η καραντίνα επεκτείνεται έως τις 30 Απριλίου και ακολούθως θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήδη 27,3 εκατ. υπάλληλοι εργάζονται σε καθεστώς «υψηλού ρίσκου» για απόλυση, καθώς οι επιχειρήσεις τους μένουν κλειστές, ή έχουν μειώσει σε τεράστιο ποσοστό τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα, αν η πανδημία του νέου κορωνοϊού επιμείνει, τότε οι παραπάνω εκτιμήσεις θα αναπροσαρμοστούν προς το -πολύ- χειρότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, ενώ η μάχη για να κρατηθεί όρθια η ανθρωπότητα, δίνεται στα νοσοκομεία, οι κοινωνίες θα πρέπει να προετοιμάζονται, με όποιον τρόπο μπορούν, για την επόμενη ημέρα, κατά την οποία ο αγώνας επιβίωσης θα δοθεί σε ένα άλλο πεδίο. Στο οικονομικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.