Η Γερμανία σπεύδει να διασώσει τον τουρισμό της Τουρκίας: Άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας από το γερμανικό ΥΠΕΞ

Η Γερμανία σπεύδει να διασώσει τον τουρισμό της Τουρκίας: Άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας από το γερμανικό ΥΠΕΞ

Οι επαφές που είχαν τον περασμένο μήνα στο Βερολίνο ο υπουργός Eξωτερικών της Tουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Τουρισμού Νουρί Ερσόι τελικά έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα για την τουρκική οικονομία, από την πάντα πρόθυμη και φίλη Γερμανία.,

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για τη μερική άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις πόλεις του Αϊδινίου, της Μούγλας, της Σμύρνης και της Αττάλειας θα δώσει ανάσες στον τουριστικό τομέα της χώρας που πιέζεται ασφυκτικά από τις συνέπειες των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ανησυχία για δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Την είδηση μετέφερε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet με τίτλο «Η Γερμανία Άνοιξε τις Πύλες». Η άρση της οδηγίας για τις τέσσερις αυτές τουριστικές περιοχές της Τουρκίας συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ κορωνοΐού 48 ώρες πριν επιστρέψουν στην Γερμανία.

Η άρση έρχεται σε μία στιγμή που τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν και ξεπέρασαν και πάλι τα 1000 σε μια μέρα στην Τουρκία. Μάλιστα οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για πιθανότητα δραματικής αυξησης, καθώς στην γιορτή της θυσίας του Ισλάμ, που ολοκληρώθηκε προχθές τα μέτρα δεν τηρήθηκαν και παρατηρηθηκαν απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού.

Καθηγητές σημειώνουν ότι οι συνέπειες της θρησκευτικής γιορτής θα αποτυπωθούν σε δύο εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.