ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Gold Switzerland: «Οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ θα φέρουν κατάρρευση των αγορών και χρεοκοπίες»

«Ίσως υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος»

Gold Switzerland: «Οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ θα φέρουν κατάρρευση των αγορών και χρεοκοπίες»

Η Gold Switzerland, προαναγγέλλει μία νέα «Μαύρη Δευτέρα», όπως αυτή που βίωσαν τα χρηματιστήρια το 1987 όταν 11 από τις 30 μετοχές του Dow Jones δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο ταμπλό των συναλλαγών την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης ενώ σε ελάχιστες ώρες εξανεμίστηκε πάνω από 1 τρισ. δολάρια!

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

Κι αυτό λόγω των δύο επικίνδυνων πολέμων σε Ουκρανία και Ισραήλ-Γάζα που μπορούν να εξελιχθούν σε παγκόσμιο πόλεμο όπως αναφέρει ο ελβετικός οίκος.

To 1987 δεκάδες Αμερικανοί πολίτες έχασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία… ενώ απελπισμένοι επενδυτές αυτοκτόνησαν και η υστερία εξαπλώθηκε παντού στον κόσμο.

O ελβετικός οίκος τα τελευταία δύο χρόνια επιμένει να κάνει εφιαλτικές προβλέψεις για το που οδεύει η παγκόσμια οικονομία που σημαίνει πως κάτι πολύ σοβαρό βλέπει να έρχεται.

«Οι οικονομικές καταρρεύσεις και οι πόλεμοι πάντα υπήρχαν και συνέβαιναν.Αλλά, δυστυχώς, τα πράγματα τώρα είναι πιο μπερδεμένα!

Τώρα έχουμε δύο επικίνδυνους πολέμους, ίσως υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Έχουμε μια επερχόμενη κατάρρευση των χρηματιστηρίων και των αγορών χρέους και ενός τραπεζικού συστήματος που πιθανότατα δεν θα επιβιώσει στην παρούσα μορφή του.

Υπάρχει, όμως, πάντα και η άλλη όψη του νομίσματος.

Θα υπάρξουν ευκαιρίες ζωής όχι μόνο για να διατηρήσετε τον πλούτο σας, αλλά και να συγκεντρώσετε μια απίστευτη περιουσία».

Και συνεχίζει: «Αναμφίβολα είχαμε αρκετά προβλήματα: την κλιματική κρίση, τα κριτήρια ESG, τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς και τα lockdown, τους υψηλούς φόρους, τον υψηλό πληθωρισμό, το χρέος που δεν θα αποπληρωθεί ποτέ, την Ουκρανία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ξέσπασε και πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Πράγματι, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι συνέβη στον κόσμο…

Οι ΗΠΑ και ο Biden δεν έχουν σοβαρή πολιτική κατεύθυνση. Έχουν χάσει επίσης τη βιομηχανική τους ισχύ ενώ η στρατιωτική τους δύναμη μειώνεται ραγδαία.

Επιπλέον, ξοδεύουν χρήματα σαν μεθυσμένος ναύτης.

Σε αυτό το πλαίσιο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγήσουν οι σημερινοί δύο πόλεμοι – αν και οι χειρότεροι φόβοι μας μπορεί, δυστυχώς, να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από ό,τι θα πίστευε κάποιος.

Πάντως, σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε εάν αυτές οι κρίσεις θα οδηγήσουν σε μεγάλη καταστροφή και στον θάνατο πολλών, πολλών ανθρώπων.

Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα είναι ότι ο οικονομικός και χρηματοοικονομικός κίνδυνος βρίσκεται πλέον σε ένα επίπεδο που είναι πιθανό να οδηγήσει στην καταστροφή του πλούτου σε επίπεδο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία» επισημαίνει η Gold Switzerland.

«Έχουμε προειδοποιήσει τους επενδυτές εδώ και αρκετό καιρό ότι η φούσκα των πάντων θα μετατραπεί σε κατάρρευση των πάντων. Λοιπόν, αυτή η ώρα έρχεται σύντομα. Το τρέχον μοτίβο του Dow Jones μοιάζει πολύ με τον Οκτώβριο του 1987.

Εάν αυτό είναι σωστό, επίκειται κατάρρευση των χρηματιστηρίων.

Οι μετοχές θα υποχωρήσουν 70-90% ή περισσότερο, σε πραγματικούς όρους, πριν τελειώσει αυτή η κρίση».

Σύμφωνα με την GoldSwitzerland, τα περισσότερα ομόλογα θα καταντήσουν κουρέλι… – ακόμη και τα κρατικά ομόλογα.

Τα υψηλά επιτόκια και οι χρεοκοπίες θα φροντίσουν για αυτό.

«Επομένως, αποφύγετε τις μετοχές και όλες τις επενδύσεις σε ομόλογα, εάν θέλετε να σας απομείνουν χρήματα.

Τα επιτόκια θα συνεχίσουν να έχουν ανοδική πορεία, προφανώς με διορθώσεις.

Κανείς δεν θα θέλει να δανείσει σε έναν μεθυσμένο ναύτη που δεν μπορεί να ξεμεθύσει.

Οι χρεοκοπίες και η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε υψηλότερα χρέη και υψηλότερα επιτόκια.

Οι Αμερικανοί, με δανεισμό ρεκόρ, δεν θα αντέξουν οικονομικά το αυξανόμενο κόστος των τόκων. Το δολάριο θα θυσιαστεί.

Έτσι, σε γενικές γραμμές, ένας τέλειος αλλά φαύλος κύκλος χρέους και νομίσματος που οδηγεί στην καταστροφή.

Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πόσος χρόνος χρειάζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.