ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Κιγιοσάκι: «Οι ηγέτες του κόσμου θέλουν πόλεμο και φτώχεια – Δεν μετράνε ομόλογα και μετοχές»

Τι τονίζει ο «γκουρού» της οικονομίας

Ρ.Κιγιοσάκι: «Οι ηγέτες του κόσμου θέλουν πόλεμο και φτώχεια – Δεν μετράνε ομόλογα και μετοχές»

Ο γκουρού των οικονομικών Ρ.Κιγιοσάκι για ακόμα μια φορά με νέα twetts τόνισε για εξελίξεις που θα δούμε και μιλά για προετοιμασίες για μια εκτεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες θέλουν πόλεμο και φτώχεια.

Όπως επεσήμανε, οι κυβερνήσεις, δυστυχώς, δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των απλών ανθρώπων, ως εκ τούτου ο μοναδικός τρόπος ώστε οι πολίτες να προστατευθούν οικονομικά είναι εργαζόμενοι σκληρά και επενδύοντας σε «σκληρά» και διαχρονικά assets, όπως είναι ο χρυσός, το ασήμι ακόμα και το Bitcoin, που το τελευταίο καιρό σημειώνει έκρηξη.

Σε επόμενο tweet, ο συγγραφέας είπε: «Κάθε ηλίθιος ξέρει ότι ο πολιτισμός λειτουργεί με ενέργεια. Η πρώτη πράξη του δράματος ήταν το 2020, όταν ο Biden σταμάτησε τη λειτουργία του αγωγού Keystone XL. Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα 130 δολάρια το βαρέλι.

Ο πληθωρισμός αυξάνεται… η φτωχή και η μεσαία τάξη συντρίβεται».

Ως υπενθύμιση, ο καθηγητής οικονομικών πρόσφατα υποστήριξε επίσης ότι οι πλούσιοι δεν εργάζονται για «ψεύτικα» μετρητά όπως το δολάριο ή το ευρώ, αλλά επικεντρώνονται σε «πραγματικά περιουσιακά στοιχεία» όπως ακίνητα, χρυσός, ασήμι και τη αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) – assets που παρέχουν διά βίου οικονομική ασφάλεια και ελευθερία».

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, εκτός από τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, ο Kiyosaki είχε επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, επαινέσει τη βενζίνη και το πολύτιμο βόειο κρέας.

Από την άλλη πλευρά, κατά την άποψή του, θεωρεί άχρηστα assets, όπως χαρτονομίσματα, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), στα οποία επενδύουν οι φτωχές και μεσαίες τάξεις.

Θέσεις εργασίας που πληρώνουν φορολογητέο «ψεύτικο» εισόδημα, υπόσχονται σταθερό μισθό, αλλά δεν προσφέρουν ασφάλεια εργασίας.

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η βλακεία και η έλλειψη οικονομικής εκπαίδευσης είναι οι μεγαλύτερες απειλές για τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Αναφερόμενος στους δασκάλους, τους χαρακτηρίζει «γραφειοκράτες» που δεν είχαν την ικανότητα να διδάξουν οικονομικά.

Η δε αμερικανική κυβέρνηση, επισημαίνει ο συγγραφέας, λέει συνεχώς ψέματα – ειδικά για την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο ο Kiyosaki άσκησε έντονη κριτική στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλα τμήματα της κυβέρνησης της χώρας, αποκαλώντας τα «η οικογένεια Άνταμς» και «γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία», η οποία αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.