ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως ο κάτοχος του ψηφιακού ευρώ δεν θα μπορεί να το διαθέτει ελεύθερα!

Θα είναι προγραμματισμένο να ξοδεύεται μόνο για ό,τι επιτρέπουν

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως ο κάτοχος του ψηφιακού ευρώ δεν θα μπορεί να το διαθέτει ελεύθερα!

Ξοδεύεις χρήματα σε ό,τι θέλεις τώρα; Αυτό δεν θα γίνεται πλέον με το ψηφιακό ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ένα έγγραφο από το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ασχολείται με τις τεχνικές οδηγίες του ευρώ CBDC, δίνει σαφές οδηγίες: το ψηφιακό ευρώ θα είναι «προγραμματιζόμενο».

Το ψηφιακό ευρώ θα μπορεί να δεσμευτεί. Ο ιδιοκτήτης του δεν θα μπορεί να διαθέτει ελεύθερα το eEuro, αλλά θα προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δαπανηθεί μόνο σε ό,τι επιτρέπεται, όπως αναφέρει το tkp.at

Θα είναι χρήματα που δεν θα ανήκουν στον ιδιοκτήτη τους

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώνει πως ο κάτοχος του ψηφιακού ευρώ, δεν θα μπορεί να το διαθέτει ελεύθερα. Θα είναι προγραμματισμένο να ξοδεύεται μόνο για ό,τι επιτρέπουν!

Το έγγραφο σχετικά με τη “συνολική λειτουργικότητα” του ψηφιακού ευρώ αναφέρει:

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του με ενεργοποίηση πληρωμών όταν πληρούνται προκαθορισμένες προϋποθέσεις (δυνατότητα προγραμματισμού).

Απαγόρευση πληρωμών εάν ένα χρηματικό ποσό που έχει δοθεί μόνο για ορισμένους σκοπούς χρησιμοποιείται εκτός της εγκεκριμένης περιοχής του

Ανάκληση (απόσυρση) CBDC (ψηφιακού πορτοφολιού και νομίσματος) από εξουσιοδοτημένο φορέα

Εισαγωγή διαφορετικών τύπων ψηφιακών πορτοφολιών με “διαφορετική λειτουργικότητα”:

Ανάλογα με τις προσωπικές πληροφορίες που απαιτούνται, τα ψηφιακά πορτοφόλια μπορεί να επιτρέπουν μόνο τα ακόλουθα:

Πληρωμές μόνο με ορισμένους περιορισμούς (π.χ. αριθμός πληρωμών ανά ημέρα, συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ανά συναλλαγή ή ανά ημέρα) ή χωρίς περιορισμούς (εκτός από γενικούς περιορισμούς, εάν η κεντρική τράπεζα κρίνει σκόπιμο να τους επιβάλει).

Η προσέγγιση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε (τουλάχιστον) δύο τύπους ψηφιακών πορτοφολιών:

Πλήρως ανώνυμα πορτοφόλια που δεν απαιτούν προσωπικές πληροφορίες και υπόκεινται σε περιορισμούς και εξατομικευμένα πορτοφόλια που είναι πλήρως ανιχνεύσιμα αλλά δεν υπόκεινται σε περιορισμούς”.

 Η εισαγωγή καρτών πληρωμών με περιορισμούς για τους αιτούντες άσυλο, καθιστά σαφές ότι όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί από καιρό. Είναι πολύ πιθανό, να ήταν το πρώτο πιλοτικό πείραμα εφαρμογής του ψηφιακού πορτοφολιού κι ως φαίνεται έχει ήδη ολοκληρωθεί, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί τον πραγματικό σκοπό του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.