ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Το 49% του ΔΕΔΔΗΕ πήρε η Macquarie Infrastructure and Real Assets Group

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Εγκρίθηκε με πλειοψηφία άνω του 99% από το 73% των εκπροσώπων των μετόχων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ και η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, στη ΓΣ αναφέρθηκε πως η τρέχουσα συγκυρία αποτελεί ανεπανάληπτη ευκαιρία για την επιχείρηση ώστε να ενισχύσει τη θέση της στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

«Η συγκυρία χαρακτηρίζεται από τη βελτίωση των επιδόσεων της ΔΕΗ, την ανάδειξη της χώρας σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, την άνθιση κεφαλαιαγορών και την ύπαρξη επενδυτικών ευκαιριών. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η μόνη συναλλαγή που δεν επιβαρύνει τον ισολογισμό με περαιτέρω δανεισμό και παρέχει ισχυρά κεφάλαια για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της ΔΕΗ», τονίστηκε σε σχετική ερώτηση μετόχου όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ.

Σε σχέση με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης τόνισε ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή της διοίκησης, η διατήρηση του ελέγχου της διοίκησης του Διαχειριστή, με διαδικασίες οι οποίες κατοχυρώνονται στη συμφωνία μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι το 49% του ΔΕΔΔΗΕ πήρε η Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), με προσφορά ύψους 2,116 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,3 δισ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα 800 εκατ. ευρώ με την ανάληψη χρέους.

Από το πρωί στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποιήσαν μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν να «Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ»:

«Η απόφαση της διοίκησης, με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην “απώλεια” της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει.

Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή, ίσως, είναι η πιο επικίνδυνη απόπειρα. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα. Η ΔΕΗ, αν προχωρήσει η ΑΜΚ όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτή στην οποία εργαστήκαμε. Θα έχει χάσει οριστικά το Δ. Το Δ της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος. Έχουμε χρέος, απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε : Έχουμε χρέος Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.