ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Deal 6,7 δισ. $ για την Pfizer: Εξαγόρασε την φαρμακευτική Arena – Ειδικεύεται σε φάρμακα για… καρδιακές παθήσεις

Deal 6,7 δισ. $ για την Pfizer: Εξαγόρασε την φαρμακευτική Arena – Ειδικεύεται σε φάρμακα για… καρδιακές παθήσεις

H Pfizer Inc. PFE, ανακοίνωσε την περασμένη τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου την εξαγορά της Arena Pharmaceuticals Inc. σε μια συμφωνία ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων $.

Η είδηση οδήγησε τις μετοχές της Arena σε άνοδο 91% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η Pfizer θα πληρώσει 100 $ ανά μετοχή της Arena ή θα διπλασιάσει την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή των 49,94 $.

Που ειδικεύεται η Arena; Στα φάρμακα για καρδιοπάθειες, ενώ σκοπεύει σύντομα να επεκταθεί στην παραγωγή φαρμάκων για τον καρκίνο.

«Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια εταιρεία με αυξημένη τεχνογνωσία στις φλεγμονές της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδαα)» , σύμφωνα με τον Mike Gladstone, πρόεδρο και γενικό διευθυντή στο τμήμα φλεγμονών και ανοσολογίας της Pfizer.

Η Pfizer αναμένει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι μετοχές της Pfizer ενισχύθηκαν κατά 1,8% πριν από την εξαγορά της Arena.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.