ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου

Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου

Ελαφρώς μειωμένη ήταν η τουριστική κίνηση το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας έφθασε το 1,581 εκατομμύρια, έναντι 1,604 εκατομμυρίων το αντίστοιχο τετράμηνο του 2012, καταγράφοντας μείωση κατά 1,5%.

Πιο αναλυτικά, μείωση κατά 8,7% παρουσίασε η τουριστική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ, ενώ αντίθετα οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες σημείωσαν αύξηση κατά 8,7%.

Η μείωση του τουριστικού ρεύματος συνέβαλε στην μείωση των εισπράξεων κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 κατά 21,7%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 349 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 27 διαμορφώθηκαν στα 333 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου -Απριλίου 2013 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Παρά ταύτα, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο στο τέλος Απριλίου 2013 παρουσίασε αυξημένο πλεόνασμα κατά 42 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα 227 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη μείωση των ταξιδιωτικών πληρωμών, κατά 100 εκατ. ευρώ ή 18% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2012, σε σύγκριση με τη μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 58 εκατ. ευρώ ή 7,9%. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.