ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Νέα συρρίκνωση για την Ολυμπιακή

Νέα συρρίκνωση για την Ολυμπιακή

Μετά το αντίο που είπε η Olympic Air σε προορισμούς εξωτερικού έφτασε η στιγμή που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και εσωτερικούς προορισμούς και από το φθινόπωρο αποχωρεί από τρία βασικά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακόπτει από τις 30 Σεπτεμβρίου το δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος και από τις 14 Οκτωβρίου το Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το Αθήνα – Ηράκλειο.

Η Olympic Air, η οποία αποτελεί το διάδοχο σχήμα της παλαιάς Ολυμπιακής, πέρασε στον Ομιλο MIG το 2009 έναντι τιμήματος ύψους 177,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνικής βάσης και επίγειας εξυπηρέτησης) από το ελληνικό Δημόσιο.

Οπως αναφέρει το Εθνος συνολικά η Ολυμπιακή εξακολουθεί να έχει 37 προορισμούς, εκ των οποίων οι 5 στο εξωτερικό (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη) και οι 32 στο εσωτερικό. Οι τελευταίοι μάλιστα από το φθινόπωρο θα μειωθούν στους 29 και θα αφορούν κυρίως άγονες γραμμές.

Παράλληλα η εταιρεία έχει μειώσει και στο μισό τον στόλο της, καθώς ενώ τον Οκτώβριο του 2009 επιχειρούσε με 32 αεροσκάφη, σήμερα ο στόλος διαθέτει μόνο 16, ενώ τον περασμένο Μάιο έκλεισε και την τεχνική βάση (Olympic Engineering).

Η Ολυμπιακή του 2009 και του σήμερα σε αριθμούς

                                           2013        2009

Προορισμοί εσωτερικού             29           33

Προορισμοί εξωτερικού               5           17

Εργαζόμενοι                           750       4.000

Στόλος                                     16           32

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.