ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΣΕΕ: Προϋπόθεση για τη διατήρηση της κλαδικής σύμβασης η μείωση 13% στους μισθούς

ΕΣΕΕ: Προϋπόθεση για τη διατήρηση της κλαδικής σύμβασης η μείωση 13% στους μισθούς

«Σε ρεαλιστικό πλαίσιο και με επιχειρήματα που θεμελιώνονται στις συνθήκες των καιρών» θα πρέπει σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να είναι ο διάλογος με τους εργαζομένους στον εμπορικό κλάδο που ξεκινά και επίσημα με την εξουσιοδότηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Το διοικητικό συμβούλιο ζήτησε τη διατήρηση της κλαδικής του εμπορίου, αλλά με προϋπόθεση τη μείωση των μισθών άνω του 13%, ώστε να διατηρηθεί η μισθολογική διαφορά του συν-πλην 18% των κατώτατων αμοιβών της κλαδικής από τις αντίστοιχες της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Ζήτησε, επίσης, τον επαναπροσδιορισμό της σύμβασης και την σύγκλιση των αμοιβών των διαφόρων ειδικοτήτων με τον βασικό μισθό του πωλητή, ως θεμέλιο.

Παράλληλα το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ προσδιόρισε ως άμεσες προτεραιότητες του εμπορικού κόσμου τα εξής:

-Νομοθετική προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης» και αυτόματη υπαγωγή της σε καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

-Εφαρμογή Τειρεσία «δύο ταχυτήτων» και εννέα κατηγοριών με βαθμολόγιο («credit score») και μοριοδότηση («point system») κατά το αμερικανικό πρότυπο.

-Δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παραγωγική συμμετοχή του εμπορίου στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

-Αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς των εμπόρων σε κρίση, με κεφαλαιοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ άνω των 20.000 ευρώ, ελεύθερη επιλογή κλάσης, μετατροπή σε ασφαλιστικό χρόνο και αφαίρεση συντάξιμου χρόνου από την αποδιδόμενη σύνταξη. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους οφειλέτες εμπόρους, μέσω της ενεργοποίησης του ειδικού λογαριασμού για το Ταμείο Ανεργίας των εμπόρων.

-Συμμετοχή στο διάλογο για την επαγγελματική στέγη, υπό την προϋπόθεση ότι οι τυχόν μεταβολές δεν θα αφορούν τις υφιστάμενες μισθώσεις αλλά αυτές που θα συναφθούν μετά την ισχύ του νέου νόμου. Παράλληλα, πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστούν ως θεμέλια της ασφαλούς επιχειρηματικότητας η ελάχιστη χρονική διάρκεια προστασίας της μίσθωσης και η «ρήτρα εξόδου» για τον επιχειρηματία. Η ΕΣΕΕ συζητάει για τις νέες μισθώσεις μία κλιμακούμενη προστασία 6, 9 ή 12 χρόνων με αντίστοιχη αποζημίωση ή ένα σύστημα σαν το ιταλικό 6 χρόνια + 6 χρόνια παραμονής με πλήρωση αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η συνέπεια και η εκπλήρωση των όρων της μίσθωσης.

 -Ενότητα του εμπορικού κόσμου όλης της χώρας στην κατεύθυνση «καμία επιπλέον Κυριακή για τα καταστήματα, πέραν των επτά καθοριζόμενων από το νόμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.