ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σόιμπλε: “Έως το 2022 το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ”

Σόιμπλε: “Έως το 2022 το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ”

«Όχι σε αναδιάρθρωση, πιθανή μείωση στα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το Eurogroup της Δευτέρας όπου αποφασίστηκε η επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του ελληνικού προγράμματος.

Ο Σόιμπλε τόνισε πως ο προηγούμενος στόχος, δηλαδή για το 2014, ήταν «μη ρεαλιστικός».

Εμμέσως επιβεβαίωσε το «χάσμα» που υπάρχει μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ο ίδιος υποστήριξε πως αυτό το θέμα «παραμένει ανοιχτό», ενώ τόνισε πως «ο ορίζοντας στον οποίο θα πρέπει να μειωθεί -στο 120% του ΑΕΠ- είναι το 2022».

«Πρέπει να αναζητήσουμε άλλη λύση για Ελλάδα πέραν του OSI», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε πως «απαιτούνται μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «στόχος είναι να έχουμε μία αρχική συμφωνία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου» (ημερομηνία της νέας συνεδρίασης του Eurogroup).

«Η συμφωνία αυτή να υποβληθεί για έγκριση και να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των κεφαλαίων μέχρι το τέλος του μήνα», υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.