Κοινωνικό μέρισμα: Σε ποιους εξετάζει η κυβέρνηση να το δώσει φέτος

Κοινωνικό μέρισμα: Σε ποιους εξετάζει η κυβέρνηση να το δώσει φέτος

Ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται και το 2018 ανοίγει το δρόμο για να μοιραστεί στο τέλος του έτους Κοινωνικό Μέρισμα. Το μοντέλο που σχεδιάζει και εξετάζει η κυβέρνηση να ακολουθήσει θα είναι στα πρότυπα της περσινής διανομής

Πληροφορίες θέλουν το μέρισμα να «σπάει» σε πολλές «ειδικές» κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι. Και φέτος όπως εξετάζουν στην κυβέρνηση, στους δικαιούχους θα συμπεριληφθούν οι νέοι άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Το εν λόγω μέρισμα είχε ονομαστεί έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης και αφορούσε μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Το μέρισμα για τους νέους ανέργους έφτανε στο ποσό ύψους των 400 ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο εκφράζεται η αισιοδοξία, ότι και φέτος θα διανεμηθεί το μέρισμα, ακόμη και στα μεσαία οικονομικά στρώματα, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι, με το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο να είχε οριστεί στα 27.000 ευρω. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news στην κυβέρνηση εξετάζουν να ισχύσει η περσινή κλιμάκωση των ποσών ανάλογα τα εισοδήματα των νοικοκυριών αλλά και τον αριθμό των παιδιών.

Περίπου στο 4,2% του ΑΕΠ προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα το Δημοσιονομικό Συμβούλιο στην τελευταία έκθεσή του. Στην κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, δεν συνδέουν την όποια εξέλιξη με το όφελος από τη την μη περικοπή των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο η υπέρβαση θα ανέλθει στα 900 εκατ.ευρώ.Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διατεθεί στους φετινούς δικαιούχους λίγο πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τα ποσά ακόμη δεν έχουν «κλειδώσει», αφού ο προϋπολογισμός θα κρίνει το συνολικό ποσό διάθεσης αλλά και τον τελικό αριθμό της εκτίμησης των δικαιούχων. Διάφορα δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για 650 ευρώ ενίσχυση μόνο στην σφαίρα της φαντασίας των συντακτών φαίνεται ότι υπήρξε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα που είχε δοθεί πέρσι με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και κυμαινόταν από 250 έως 1.350 ευρώ και αφορούσε περίπου 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά. Το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο έφτανε στα 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν σε 180.000 ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα χρησιμοποιηθεί και φέτος για τις αιτήσεις η ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα που βασίστηκε σε αυτή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.