Μειωμένος κατά 2,3 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός στις δαπάνες της Βουλής

Μειωμένος κατά 2,3 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός στις δαπάνες της Βουλής

Ακόμα περισσότερες μειώσεις σε σχέση με πέρυσι στις δαπάνες της Βουλής, προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2020, που συζητήθηκε και εγκρίθηκε από την ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι μειωμένος, συγκριτικά με τον προηγούμενο, κατά 2,3 εκατομμύρια ευρώ και ανέρχεται σε 139.550.000 ευρώ (ποσοστό μείωσης 1,62%). Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η μείωση των δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2009, δηλαδή στα χρόνια της κρίσης, ανέρχεται στο ποσοστό του 40%, «χωρίς αυτό να έχει υπονομεύσει ούτε το κύρος, ούτε το γόητρο, ούτε την αποτελεσματικότητα, ούτε τη μεγάλη βεντάλια των δράσεων του κοινοβουλίου».

Βουλή: Ποιες δαπάνες μειώνονται και ποιες αυξάνονται

Οι μεγαλύτερες μειώσεις- που κυμαίνονται από 34.000 έως 604.000 ευρώ- αφορούν δαπάνες για «υπερωριακή απασχόληση», ενώ μείωση ύψους 744 χιλιάδων ευρώ υπάρχει και στα έξοδα μίσθωσης τηλεοπτικού προγράμματος. Αυξήσεις υπάρχουν στις δαπάνες για τα μισθώματα κτιρίων, κατά 399 χιλ. ευρώ, και στη χρήση ηλεκτροκίνησης για τα υπηρεσιακά και βουλευτικά αυτοκίνητα.

Ενδιαφέρουσα είναι και η συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τον προϋπολογισμό της Βουλής για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κοινοβουλίου. Ο κ. Τασούλας, ανέφερε ότι άμεσα τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Βουλής. «Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία που θα πρέπει να προστεθούν ή να αντικατασταθούν στη Βουλή, ώστε η κατανάλωση ενέργειας να μειωθεί ουσιαστικά», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε να γίνει οικολογική και η ταράτσα του κοινοβουλίου λέγοντας: «Καλά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά μήπως πρέπει να κάνουμε πράσινη την ταράτσα της Βουλής; Να προηγηθεί αυτό και ας έρθουν μετά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.