ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυθημερόν απόδοση ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις!

Αυθημερόν απόδοση ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις!

 

Σχέδιο για την αυθημερόν απόδοση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των προσπαθειών πάταξης της φοροδιαφυγής και αύξησης των εσόδων.

Σύμφωνα με όσα λέει ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης, στο Βήμα της Κυριακής το σχέδιο προβλέπει ότι για συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ο ΦΠΑ θα παρακρατείται άμεσα από το κράτος, ενώ για συναλλαγές με μετρητά θα υπάρχει διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και την επόμενη ημέρα θα γίνεται η μεταφορά του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ της κάθε απόδειξης.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Tην αποκάλυψη των πραγματικών ιδιοκτητών 6.500 off-shore εταιρειών με ακίνητα

– Tη φορολόγηση 24.700 πολιτών που φέρονται να έχουν βγάλει «μαύρο χρήμα» σε τράπεζες του εξωτερικού

– Tη σύγκριση πραγματικών δαπανών και εσόδων, για να φανούν τα αληθινά εισοδήματα όλων των φορολογουμένων

– Tο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φοροφυγάδων

– Tον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ, προκειμένου να πληρωθούν οι αναλογούντες φόροι και τέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.