ΟΑΕΔ – Κοινωνικός τουρισμός: Εξετάζεται επιδότηση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός τουρισμός: Εξετάζεται επιδότηση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέλυσε τις τρέχουσες δράσεις του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα για έκτακτη παροχή 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δε είχε μεγάλη ανταπόκριση, και μόνο 1.000 από τους 19.500 δικαιούχους κατέθεσαν το i-ban τους.

Έτσι, δίνεται παράταση έως τις 24 Μαϊού, τελευταία μέρα κατά την οποία μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι να καταθέσουν στην ειδική πλατφόρμα τα στοιχεία τους.

Παράλληλα, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον ΟΑΕΔ.

«Συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν ”έτρεξε” καλά και αφορά σε επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα.

Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι πλέον στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης.

Το πρόγραμμα αφορά σε πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανένταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια.

Κοινωνικός Τουρισμός και κατασκηνωτικά προγράμματα – Εξετάζεται επιδότηση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά και στα προγράμματα που αφορούν τόσο στον κοινωνικό τουρισμό όσο και στα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Έτσι, τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά σε έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ προανήγγειλε την κατάρτιση ενός πιο διευρυμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από το επόμενο τουριστικό έτος, στο οποίο, για πρώτη φορά όπως είπε, εξετάζεται να επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.