ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένωση Τραπεζών: Αναστέλλει κάθε νομική ενέργεια σε βάρος κατοίκων της Σάμου

Ένωση Τραπεζών: Αναστέλλει κάθε νομική ενέργεια σε βάρος κατοίκων της Σάμου

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέλη της θα απέχουν ως την 31η Δεκεμβρίου από οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών εγκατεστημένων στην Σάμο.

Με το φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από έξι Ρίχτερ ζουν πλέον οι κάτοικοι τη Σάμου και των γύρω νησιών, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο της ισχυρότατης δόνησης των 6,7 Ρίχτερ.

Η Σάμος θρηνεί για δύο παιδιά, ηλικίας 17 και 15 ετών, που καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, ενώ επέστρεφαν από το σχολείο. Ένα ακόμη παιδί, με βαριά κατάγματα, αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα και επίκεντρο βόρεια της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο νησί, καταρρεύσεις κτιρίων στη Σμύρνη όπου σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί κάτω από ερείπια, 120 τραυματισμένοι, ενώ υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι, αλλά και μικρό τσουνάμι, που έχει καταγράψει ήδη τρία «κύματα». Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματισθεί στη Σάμο και άλλος ένας στη Χίο (έπεσε από σκαλωσιά την ώρα του ισχυρού σεισμού).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο επίκεντρο του σεισμού υπάρχει γνωστό ρήγμα και αποτελεί σημαντικό ερώτημα για τους επιστήμονες, αν ο σημερινός σεισμός έχει «ενεργοποιήσει» άλλα, υποθαλάσσια, ρήγματα, πράγμα καθοριστικό για την εξέλιξη του φαινομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.