ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να γίνει αναστολή φορολογικών οφειλών του Νοεμβρίου για τους πληγέντες

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να γίνει αναστολή φορολογικών οφειλών του Νοεμβρίου για τους πληγέντες

O Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) μέσω επιστολής στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αιτήθηκε την αναστολή των φορολογικών οφειλών για το Νοέμβριο για τους πληγέντες.

Ο ΕΣΑ, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να συμπεριληφθεί στην απόφαση αναστολής των φορολογικών οφειλών του Νοεμβρίου το χονδρικό εμπόριο και πλήθος άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας, όπως είχε συμβεί στις αντίστοιχες αποφάσεις του μηνός Απριλίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με ανακούφιση ακούσαμε τις εξαγγελίες σας για αναστολή καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους μετά από κρατική εντολή καθώς και των πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία, για το μήνα Νοέμβριο.

Ακολούθησε όμως η δημοσίευση στο ΦΕΚ 5223/25-11-2020 της απόφασης Α.1254, που με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι στον επισυναπτόμενο πίνακα Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, δεν έχουν συμπεριληφθεί το χονδρικό εμπόριο και πλήθος άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας. Το χονδρεμπόριο και άλλοι κλάδοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη λιανική πώληση και τα κλειστά καταστήματα μηδενίζουν ουσιαστικά και τον δικό τους τζίρο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί επιτακτική ανάγκη με νεότερη απόφαση σας, να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες ΚΑΔ της απόφασης Α.1254 όλοι οι κωδικοί δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, που ορθά είχατε συμπεριλάβει στις αντίστοιχες αποφάσεις Α.1072 & Α.1073/2-4-2020, που αφορούσαν την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για το μήνα Απρίλιο.

Σας επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια του δευτέρου κύματος της πανδημίας, η αγορά ευρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση από την άνοιξη του 2020 και οι μικρές επιχειρήσεις που είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες και από το τραπεζικό σύστημα, παλεύουν εμφανώς πλέον για την επιβίωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας και να αποφύγουμε χιλιάδες λουκέτα και νέες χαμένες θέσεις εργασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.