ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν πέτυχαν κανέναν από τους στόχους εσόδων!

Δεν πέτυχαν κανέναν από τους στόχους εσόδων!

Σε Βατερλό εξελίσσεται για την κυβέρνηση η απόδοση των φοροελεγκτικών μηχανισμών καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2013 δεν έχει πιαστεί σχεδόν κανένας από τους στόχους που είχαν τεθεί.

Στους τακτικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις μέσα σε 90 ημέρες ολοκληρώθηκαν μόλις 34, ενώ έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 150 έλεγχοι, ενώ ο στόχος εξαμήνου αναφέρεται σε 330 ελέγχους. Συνολικά εισπράχθηκαν τα 13,1 εκατ. ευρώ από τα 7,1 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους, δηλαδή το 45% των βεβαιωθέντων εσόδων.

Αναφορικά με τους προσωρινούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου ολοκληρώθηκαν 116 έλεγχοι έναντι στόχου 175, όταν ο στόχος εξαμήνου αναφέρεται σε 350 ελέγχους. Στην περίπτωση αυτή εισπράχθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ από τα 33,9 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους, δηλαδή το 83% των βεβαιωθέντων εσόδων.

Στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013 ολοκληρώθηκαν 93 έλεγχοι σε αυτοαπασχολούμενους και άτομα μεγάλου πλούτου, όταν θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 600 έλεγχοι και όταν στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου ο στόχος αναφέρεται σε 1.200 ελέγχους. Συνολικά εισπράχθηκαν 2,4, εκατ. ευρώ από τα 5,8 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους.

Τον Μάρτιο το 24% των υπόχρεων σε δήλωση ΦΠΑ δεν υπέβαλε δήλωση και δεν απέδωσε τον αναλογούντα φόρο.

Συνολικά από 108.015 υπόχρεους υπέβαλαν δήλωση οι 82.065, ενώ δεν εμφανίσθηκαν οι 25.950.

Στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013 ολοκληρώθηκαν 3.571 ολοκληρωμένοι έλεγχοι ΦΠΑ και Παρακρατούμενων Φόρων, όταν μέχρι το τέλος Ιουνίου πρέπει να ολοκληρωθούν 5.500 έλεγχοι. Συνολικά εισπράχθηκαν 27 εκατ. ευρώ από τα 98 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.