Από 30/6 ξεκινούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας των κατεστραμμένων από το lockdown Ελλήνων: Τους αφήνουν στον δρόμο!

Από 30/6 ξεκινούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας των κατεστραμμένων από το lockdown Ελλήνων: Τους αφήνουν στον δρόμο!

Η κυβέρνηση, αφού κλείδωσε τους Έλληνες για 1 χρόνο καταστρέφοντάς τους οικονομικά, τώρα ήρθε η στιγμή να τους πάρει το σπίτι, αφού η αναστολή των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών πήρε παράταση για μόνο ένα μήνα, μέχρι τις 30/6!

Από τη 1/7 οι Έλληνες που καταστράφηκαν από κρίση και lockdown και δεν έχουν να πληρώσουν τις τράπεζες θα χάνουν τα σπίτια τους και θα μένουν στον δρόμο!

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων (ξένα funds) αποφάσισαν την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, για μόλις ένα μήνα από την 1η/6/2021 έως τις 30/6/2021, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.

Μέχρι στιγμής, 7.921 άτομα έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μη μείνουν στον δρόμο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.