ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανακοινώνεται το «Market Pass 2»: Οι νέοι δικαιούχοι – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Επιστρέφει το επίδομα ακρίβειας - Ποιοι θα το πάρουν και πότε

Ανακοινώνεται το «Market Pass 2»: Οι νέοι δικαιούχοι – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Στο vouchers.gov.gr θα πρέπει να μπουν εκ νέου οι δικαιούχοι του «Market Pass», καθώς ο δεύτερος γύρος του επιδόματος ακρίβειας θα δοθεί και αυτή τη φορά με αίτηση.

Σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει όλα τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης, μεταξύ των οποίων και το Market Pass, για το οποίο είχε διαρρεύσει ότι θα πάρει παράταση, ήδη πριν από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση και μάλιστα με άμεση εφαρμογή, θα ανοίξει δηλαδή ξανά η πλατφόρμα το συντομότερο δυνατόν.

Το επίδομα θα έχει χρονική διάρκεια έως τα τέλη του 2024, και θα αφορά συνολικά 2.800.000 νοικοκυριά, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να έχει διαφορές ως προς τα κριτήρια και τα ποσά, δηλαδή να αφορά περισσότερους και με περισσότερα χρήματα για κάθε δικαιούχο.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως με την παράταση του μέτρου θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις στο gov.gr ακόμη κι από «κομμένους» του πρώτου κύκλου.

Πάντως, ακόμα και αν δεν διευκρινιστούν σαφώς οι παραπάνω λεπτομέρειες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων που θα ανακοινωθούν από το οικονομικό επιτελείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο του Market Pass αφορούσαν το ετήσιο εισόδημα του 2021. Αυτή τη φορά, δεν αποκλείεται να ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2022 – αναλόγως με το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο ήταν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ
  • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ
  • Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
  • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Επιστρέφει το επίδομα ακρίβειας – Ποιοι θα το πάρουν και πότε

Το επιτυχημένο και δημοφιλές μέτρο οικονομικής ενίσχυσης φαίνεται ότι επιστρέφει όμως θα δοθεί σε λιγότερους δικαιούχους και πιθανότατα χωρίς αίτηση.

Το επίδομα ακρίβειας έχει «κλειδώσει» από το νέο οικονομικό επιτελείο ως ένα από τα μέτρα στήριξης που αναμένεται να εξαγγείλει επίσης σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εάν αποφασιστεί, τότε θα δοθεί τα Χριστούγεννα, όπως έγινε πριν από το Πάσχα φέτος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς ομάδες, με προτεραιότητα τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βοήθημα θα είναι εφάπαξ, θα δοθεί πιθανότατα τα Χριστούγεννα και θα κινείται στα 250 -300 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.