ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Είδος πολυτελείας το ελαιόλαδο: Προβλέψεις ακόμα και για 15 ευρώ το λίτρο

Ένα λίτρο ελαιόλαδο πέρυσι πωλούνταν στα 5,30 ευρώ

Είδος πολυτελείας το ελαιόλαδο: Προβλέψεις ακόμα και για 15 ευρώ το λίτρο

Σε είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί το ελαιόλαδο, καθώς οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τιμής του, κάνουν λόγο ακόμα και για 15 ευρώ το λίτρο.

Η ακρίβεια έχει επηρεάσει και τον «υγρό χρυσό» ή αλλιώς το ελαιόλαδο, οι τιμές του οποίου ζαλίζουν και οδηγούν τους καταναλωτές σε απόγνωση. «Το λάδι έχει γίνει χρυσάφι, δεν ξέρω γιατί ανέβηκε τόσο πολύ», αναφέρει καταναλωτής.

Ήδη το ελαιόλαδο εκτιμάται στα 14,91 λεπτά το λίτρο, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 15 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς η εκτόξευση της τιμής οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή και τα λιγοστά αποθέματα από πέρυσι.

«Πιστεύαμε ότι θα είχαμε μία καλή παραγωγή, τα μέχρι τώρα στοιχεία λένε ότι θα είναι μειωμένη η παραγωγή τόσο, που θα εκτοξεύσει τις τιμές στο ράφι», αναφέρουν οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ η πρώτη παρτίδα για τη νέα χρονιά έκλεισε στα 9,25 ευρώ το κιλό.

«Αν δεν βάλουμε το λάδι στις δεξαμενές, αν δεν ξέρουμε ποια είναι η ποσότητα που έχουμε στις αποθήκες μας, δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα διαμορφωθεί η τιμή».

Ένα λίτρο ελαιόλαδο πέρυσι πωλούνταν στα 5,30 ευρώ, ενώ φέτος η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 9,27 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στοιχεία είναι αρκετά απογοητευτικά με την παραγωγή της νέας ελαιοκομικής περιόδου να είναι 160.00 τόνοι, μειωμένη δηλαδή κατά 50%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.