ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβερνητικού επιτελείου με ακτοπλόους: Μίλησαν μόνο για… «ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων»

Καμία μείωση στις τιμές των εισιτηρίων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβερνητικού επιτελείου με ακτοπλόους: Μίλησαν μόνο για…  «ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων με τους ακτοπλόους στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς όμως κανένα απτό αποτέλεσμα πλην ευχολογίων, όπως άλλωστε είχαμε αναφέρει.

Η μόνη δέσμευση  που εξασφάλισε η κυβέρνηση ήταν η υπόσχεση των ακτοπλόων να επανέλθουν την επόμενη εβδομάδα με «πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων αλλά σε συγκεκριμένες ομάδες επιβατών»

Με άλλα λόγια μόνο προσφορές αλλά καλιά οριζόντια μείωση στις τιμές των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τους εκπροσώπους των ακτοπλόων τέθηκε το θέμα των αδικαιολόγητα υψηλών ναύλων και μέσα στις επόμενες 2 ημέρες οι ακτοπλόοι θα επανέλθουν με προτάσεις.

Έτσι την Πέμπτη 13 του μήνα αναμένονται νεότερα από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό καθώς παρά την πτώση των τιμών στην ενέργεια οι τιμές στα εισιτήρια παραμένουν στα ύψη και στα επίπεδα του περσινού καλοκαιριού.

Από τους ακτοπλόους, ζητήθηκαν προτάσεις για τα δρομολόγια από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας (Πειραιά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη), με τους τελευταίους να δεσμεύονται το συντομότερο δυνατό να ανταποκριθούν με εκπτώσεις και πακέτα προσφορών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ζητήθηκε οι εκπτώσεις να αφορούν και τα ΙΧ.

Πού κινήθηκε η συζήτηση

Η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές εποικοδομητική.

Παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί. Τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Από κυβερνητικής πλευράς ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Επί της αρχής οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.