ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνήγορος Καταναλωτή: 2.500 καταγγελίες πολιτών κατά εταιρειών ενέργειας σε ένα εξάμηνο

Πρωταθλητής στις αναφορές είναι πλέον ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας

Συνήγορος Καταναλωτή: 2.500 καταγγελίες πολιτών κατά εταιρειών ενέργειας σε ένα εξάμηνο

Έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, οι συμβάσεις του σταθερού τιμολογίου μετατράπηκαν σε συμβάσεις κυμαινόμενου ανέφερε στη Βουλή ο Λευτέρης Ζαγορίτης.

Τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας των εταιρειών παροχής ενέργειας περιέγραψε στη Βουλή ο επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της αρχής στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποκάλυψε πως η πλειοψηφία των αναφορών-καταγγελιών που κάνουν οι πολίτες αφορούν την αγορά ενέργειας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Πρωταθλητής στις αναφορές είναι πλέον ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας», και πρόσθεσε πως το 2021 οι αναφορές κυμαίνονταν σε 713, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 υπερτριπλασιάστηκαν στις 2. 500.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, οι συμβάσεις του σταθερού τιμολογίου μετατράπηκαν σε συμβάσεις κυμαινόμενου. Δεν είναι νόμιμος και διαφανής ο κανόνας της ρήτρας αναπροσαρμογής, δεν είναι σωστός ο υπολογισμός. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στην αγορά ενέργειας, και δεν υπάρχει έλεγχος για την τήρηση της νομιμότητας», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.