Έλον Μασκ: «Η Πόλη ονομάζεται Κωνσταντινούπολη» – Αυτό που δεν τολμά να πει ο Κ.Μητσοτάκης

Ο μεγιστάνας προκάλεσε «εγκεφαλικό» στους Τούρκους έχοντας το θάρρος να πει την ιστορική αλήθεια

Έλον Μασκ: «Η Πόλη ονομάζεται Κωνσταντινούπολη» – Αυτό που δεν τολμά να πει ο Κ.Μητσοτάκης

Ο Έλον Μασκ με ένα χιουμοριστικό tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης αναφερόμενος στον θρύλο της Κερκόπορτας πήρε το μέρος του Ελληνισμού ονομάζοντας την Πόλη με το πραγματικό της όνομα: Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Την αλήθεια αυτή δεν την αναφέρει ούτε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός K.Mητσοτάκης ο οποίος δύο φορές τους τελευταίους μήνες αποκάλεσε την Πόλη «Ιστανμπούλ».

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους Τούρκους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων.

Η ανάρτησή του μπορεί να είναι χιουμοριστική αλλά δεν είναι ουδόλως προσβλητική και με έξυπνο τρόπο στηρίζει τις ιστορικές αλήθειες του Ελληνισμού.

Πιθανότατα δεν το κάνει επειδή είναι φιλέλληνας αλλά επειδή δεν του αρέσει να παίζουν με την νοημοσύνη του και να του… ξαναμαθαίνουν Ιστορία.

Για αυτό και μόνο το λόγο εκτιμούμε πως η απόκτηση του Τwitter από τον Νοτιοαφρικανό μεγιστάνα μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μία εποχή που το να λέει κάποιος την άποψή του καθίσταται επικίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.