Ελλάδα – Βουλγαρία: Προχωρούν τα έργα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου

Ελλάδα – Βουλγαρία: Προχωρούν τα έργα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου

Προχωρούν τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρεται από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Την πρόοδο των έργων επιθεώρησε πριν λίγες μέρες κλιμάκιο της διαχειρίστριας εταιρίας ICGB , το οποίο συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρείας AVAX.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 182 χλμ., 150 εκ των οποίων βρίσκονται στο έδαφος της Βουλγαρίας.

Σχεδόν 110 χλμ. του εδάφους έχουν ήδη καθαριστεί, και η διαδρομή έχει προετοιμαστεί για την επόμενη φάση κατασκευαστικών δραστηριοτήτων. «Όλες οι ομάδες εργάζονται ενεργά για την υλοποίηση του έργου IGB και οι κύριες δραστηριότητες για την υλοποίησή του σημειώνουν σημαντική πρόοδο παρά τις επιπλοκές που έχουν προκύψει λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού», δήλωσαν οι εκτελεστικοί αξιωματούχοι του ICGB Teodora Georgieva και Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος.

Σύμφωνα με αυτούς, έχουν ήδη κατασκευαστεί και παραδοθεί με επιτυχία περίπου 100 χλμ σωλήνες γραμμής με μήκος 12 μέτρα και 18 μέτρα.

«Η ελληνική εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και παράδοση των σωλήνων, καθώς πάνω από το 50% των απαιτούμενων ποσοτήτων έχουν ήδη παραδοθεί στις αποθήκες μας κοντά στην Κομοτηνή, το Χάσκοβο, το Δημητρόβγκραντ και τη Μομκίλγκραντ» τόνισε ο κ. Καραγιαννάκος.

«Το έργο IGB θα φέρει εγγυημένη διαφοροποίηση πηγών φυσικού αερίου για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η σημασία του υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα των δύο χωρών. Θα παρέχει αυξημένη ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο και μια ποικιλία πηγών φυσικού αερίου », δήλωσε η Teodora Georgieva.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσω του αγωγού IGB, η Βουλγαρία μπορεί να έχει πρόσβαση στο φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.