“Great Reset” και αιολικά πάρκα: Kατασχέσεις ιδιωτικών εκτάσεων και περιουσιών με πρόφαση την… «κλιματική αλλαγή»!

Τι πρότεινε ο CEO της JP Morgan

“Great Reset” και αιολικά πάρκα: Kατασχέσεις ιδιωτικών εκτάσεων και περιουσιών με πρόφαση  την…  «κλιματική αλλαγή»!

Σε νέα που προκάλεσαν ανησυχία σήμερα το πρωί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμς Ντάιμον  πρότεινε οι κυβερνήσεις να μπορούν να προχωρούν σε κατασχέσεις ιδιόκτητων εκτάσεων γης για την κατασκευή αιολικών και ηλιακών πάρκων για την επίτευξη του στόχου των…  μηδενικών εκπομπών.

Όλα  αυτά ενταγμένα στην ατζέντα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» (Great Reset), καθώς στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» γίνονται κανόνας οι στερήσεις επιβεβιώνοντας και το γνωστό μότο:  «Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος».

Στην ετήσια επιστολή προς του μετόχους της JP Morgan  , ο Ντάιμον  τόνισε ότι τα έργα «πράσινης ενέργειας» πρέπει να επισπευσθούν καθώς «κλείνει το παράθυρο» για την αποφυγή των πολύ πιο ακριβών συνεπειών της παγκόσμιας «κλιματικής αλλαγής».

Ανέφερε ότι είναι απαραίτητες  μεταρρυθμίσεις στην αδειοδότηση για να επιτρέπονται επείγουσες επενδύσεις.

Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρήσης «διαπρεπή  τομέα», όπως είπε  ιδιόκτητων εκτάσεων γης για την επιτάχυνση πρωτοβουλιών ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και αγωγών.

Διαπρεπής τομέας είναι όταν μια κυβέρνηση ή κρατική υπηρεσία αποκτά ιδιωτική περιουσία για δημόσια χρήση καταβάλλοντας αποζημίωση στον ιδιοκτήτη των περιουσιακών στοιχείων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό προβλέπεται  στην  5η  Τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία απαιτεί να καταβάλλεται δίκαιη αποζημίωση στον ιδιοκτήτη της ιδιοκτησίας που έχει ληφθεί.

Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα αυτό για την απόκτηση γης για δημόσιους σκοπούς, όπως η κατασκευή δρόμων, σχολείων ή άλλης υποδομής ή για άλλες χρήσεις που θεωρείται ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Σε αυτήν την περίπτωση, καθαρή παραγωγή ενέργειας για την υποστήριξη παγκόσμιων συνθηκών και συμφωνιών μηδενικών εκπομπών.

«Απαιτούνται απεγνωσμένα μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν την πραγματοποίηση επενδύσεων με κάθε έγκαιρο τρόπο. Ίσως χρειαστούν ακόμη και κατασχέσεις γης.

Απλώς δεν κάνουμε τις επαρκείς επενδύσεις αρκετά γρήγορα για πρωτοβουλίες δικτύου, ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και αγωγών.» είπε ο CEO της J.P. Morgan.

Η πρόταση του Ντάιμον   είναι αντισυμβατική, ειδικά προέρχεται από τον μακροβιότερο διευθύνοντα σύμβουλο τράπεζας της Wall Street και θα μπορούσε να είναι αμφιλεγόμενη, ειδικά καθώς οι πολιτείες των ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν τις εντολές κατάσχεσης.

Ο ίδιος προέτρεψε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να συνεργαστούν για να ευθυγραμμίσουν τις πρακτικές αλλαγές πολιτικής που αντιμετωπίζουν συνολικά τα ζητήματα που επιβραδύνουν την πρόοδο.

Επιπλέον, ο Ντάιμον  τόνισε ότι απαιτούνται σημαντικές παγκόσμιες επενδύσεις σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται ετησίως.

Τα σχόλια του Ντάιμον   έρχονται σε μια εποχή που υπάρχει αυξανόμενη διαφωνία μεταξύ των επενδυτικών τραπεζών Tier-1 και των διαχειριστών χρημάτων σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Δεκέμβριο, η Vanguard, ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, αποχώρησε από την παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική αλλαγή του Mark Carney, λέγοντας ότι η πλήρης δέσμευση του ομίλου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής οδήγησε σε «σύγχυση σχετικά με τις απόψεις μεμονωμένων εταιρειών επενδύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.