ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Nord Stream 2: Απότομη πτώση της πίεσης στον αγωγό – Φόβοι για διαρροή

Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να επιτρέψουν τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2

Nord Stream 2: Απότομη πτώση της πίεσης στον αγωγό – Φόβοι για διαρροή

Ξαφνική πτώση της πίεσης καταγράφηκε στον «ξεχασμένο» αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό έπεσε απότομα από 300 σε 7 bar

Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας μιλώντας στο Reuters άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαρροής και τις αρχές της Γερμανίας να προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2, που έχει έδρα την Ελβετία ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση διαρροής αυτή αποκλείεται να εντοπίζεται στο Λούμπμιν της βόρειας Γερμανίας, όπου ο αγωγός εξέρχεται στη ξηρά, καθώς αν κάτι τέτοιο συνέβαινε «θα το είχατε ακούσει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγός, ο οποίος προοριζόταν να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που ρέει από την Αγία Πετρούπολη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, είχε μόλις ολοκληρωθεί και είχε γεμίσει με 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον «πάγωσε» λίγο πριν την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αντισταθεί στις ρωσικές εκκλήσεις να επιτρέψουν τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2, εν μέσω της κλιμακούμενης ενεργειακής αντιπαράθεσης μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.