ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eurasia για τις ζημιές σε Nord Stream: «Οι γραμμές μπορεί να μην ξαναλειτουργήσουν ποτέ»

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο»

Eurasia για τις ζημιές σε Nord Stream: «Οι γραμμές μπορεί να μην ξαναλειτουργήσουν ποτέ»

Τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του συστήματος αγωγών αερίου Nord Stream στη Βαλτική υπέστησαν «άνευ προηγουμένου» ζημιές μέσα σε μία ημέρα, με τη Eurasia να υποστηρίζει πως οι γραμμές θα μπορούσαν ακόμα και να βγουν εκτός λειτουργίας για πάντα.

Το στέλεχος του ομίλου Eurasia πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση κρίνεται αδύνατο να επαναλειτουργήσουν το χειμώνα, ανεξάρτητα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πολιτικές αποφάσεις»

Ανάλογα με την έκταση της ζημιάς, οι αγωγοί θα μπορούσαν ακόμα και να βγουν εκτός λειτουργίας για πάντα, αναφέρει το στέλεχος του ομίλου Eurasia, Henning Gloystein, στους Financial Times, αναφερόμενος στις ζημιές που σημειώθηκαν σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του συστήματος αγωγών αερίου Nord Stream στη Βαλτική.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση κρίνεται αδύνατο να επαναλειτουργήσουν το χειμώνα, ανεξάρτητα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πολιτικές αποφάσεις».

Εκτιμά επίσης ότι εγείρονται ζητήματα ασφάλειας και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, ιδίως αν η Ρωσία δεν σταματήσει να διοχετεύει αέριο στους αγωγούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Nord Stream AG ανακοίνωσε πως είναι αδύνατο να υπολογίσει πότε θα αποκατασταθεί η δυνατότητα λειτουργίας του συστήματος αγωγών αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.