ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μολδαβία: Προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Θα πραγματοποιηθεί μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον τερματικό σταθμό Αλεξανδρούπολης προς τη Μολδαβία

Μολδαβία: Προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Η μολδαβική εταιρεία φυσικού αερίου Energocom ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τους πελάτες της με δοκιμαστικές ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αμερικανικής προέλευσης για πρώτη φορά σήμερα και αύριο.

Η Μολδαβία βασιζόταν σχεδόν αποκλειστικά στο ρωσικό φυσικό αέριο βάσει μιας συμφωνίας με την ελεγχόμενη από το κράτος Gazprom, αλλά σταδιακά άρχισε να εντείνει τις προσπάθειες διαφοροποίησής της, μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην γειτονική Ουκρανία πριν δύο χρόνια.

Η Energocom αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα αγοράσει LNG από τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την ελληνική κρατική εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ.

«Τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα αγοράσουμε 14.000 MWh (μεγαβατώρες) φυσικού αερίου ανά ημέρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Συνολικά θα είναι περίπου 28.000 MWh, που ισοδυναμούν με 2,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου» δήλωσε ο διευθυντής της Energocom Βίκτορ Βινσάζ.

Η εταιρεία έχει ήδη ελέγξει την διαδρομή μέσω της οποίας θα γίνει η εισαγωγή από την Ελλάδα, αγοράζοντας μια μικρή ποσότητα φυσικού αερίου το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μολδαβία αυτή την στιγμή δεν αγοράζει φυσικό αέριο από την Ρωσία, αλλά η αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας βασίζεται για τις δικές της προμήθειες από τη Ρωσία. Η συνολική ποσότητα ζήτησης φυσικού αερίου υπερβαίνει κατά τα 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.