ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σαουδική Αραβία: Aφήνει πίσω της το σχέδιο για αύξηση της μέγιστης ικανότητας της πετρελαϊκής παραγωγής της

Η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις της για επενδυτικές δαπάνες όταν θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα του 2023 το Μάρτιο

Σαουδική Αραβία: Aφήνει πίσω της το σχέδιο για αύξηση της μέγιστης ικανότητας της πετρελαϊκής παραγωγής της

Η Σαουδική Αραβία όπως φαίνεται εγκαταλείπει το σχέδιο για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου το οποίο είχε ανακοινωθεί το 2021, καθώς ζήτησε από την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της, την Aramco, να διατηρήσει την μέγιστη ικανότητα παραγωγής πετρελαίου στα 12 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

«Η Aramco ανακοινώνει πως έλαβε οδηγία από το υπουργείο Ενέργειας για να διατηρήσει τη μέγιστη ικανότητα παραγωγής πετρελαίου στα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», αντί να την ανεβάσει στα 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, όπως προβλεπόταν, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις της για επενδυτικές δαπάνες όταν θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα του 2023 το Μάρτιο», πρόσθεσε.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση υπογράμμισε στο Reuters πως η απόφαση αυτή να μην αυξήσει την μέγιστη ικανότητα παραγωγής της δεν έχει καμιά σχέση με τεχνικά ζητήματα και πως η εταιρεία είναι έτοιμη να την αυξήσει και πάλι, αν της ζητηθεί. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η κίνηση αυτή δεν αντανακλά επ’ ουδενί κάποια αλλαγή στα σενάρια για το μέλλον της ζήτησης του πετρελαίου.

Η Aramco είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Η σημερινή ανακοίνωση δεν αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγή της και στις εξαγωγές αργού, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο των περικοπών που έχουν ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2022, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ανέρχεται σε περίπου εννέα εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κάτω από την ικανότητα παραγωγής της, η οποία είναι 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.