Επικουρικές συντάξεις: Ξεμπλοκάρει η απονομή τους από τον e-ΕΦΚΑ

Με βάση τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ οι ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις περιορίστηκαν στις 94.000

Επικουρικές συντάξεις: Ξεμπλοκάρει η απονομή τους από τον e-ΕΦΚΑ

Στην έκδοση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων προχωρά ο e-ΕΦΚΑ, με την εκκαθάρισή τους να αποτελεί μεγάλο «στοίχημα».

Σύμφωνα με πηγές του e-ΕΦΚΑ, εντός Οκτώβρη δε θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα για τις κύριες συντάξεις, αφού έχει ήδη εκκαθαριστεί το 97% των εκκρεμών αιτήσεων. Για αυτό και θα ενταθούν οι προσπάθειες να επιταχυνθεί η διαδικασία για την απονομή και των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων, επειδή ο υπολογισμός τους εξαρτάται από την έκδοση των κύριων.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ενθαρρυντικά, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταγράφηκε αύξηση του ρυθμού απονομής των επικουρικών συντάξεων μέσα στο καλοκαίρι, που ξεπέρασε το 10%, ενώ οι ενέργειες για την περαιτέρω μείωση των εκκρεμοτήτων θα εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, τον Αύγουστο του 2022, οι επικουρικές συντάξεις, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή ο χρόνος αναμονής για την έκδοσή τους έχει υπερβεί τους τρεις μήνες, περιορίστηκαν στις 94.000. Την ίδια στιγμή, για τον ίδιο μήνα (Αύγουστο 2022), οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για εφάπαξ και δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανήλθαν σε 9.420.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.