ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεγάλο άλμα για το Bitcoin μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ

Το ίδιο και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα

Μεγάλο άλμα για το Bitcoin μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ

Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύεται το Bitcoin και η αγορά κρυπτονομιισμάτων γενικότερα, αντισταθμίζοντας τις απώλειες στις μετοχές που προκάλεσε η αιφνιδιαστική υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ από την Fitch χτες αργά το βράδυ.

Ειδικότερα, η αξία της ναυαρχίδας των crypto του Bitcoin ενισχύεται κατά 1,8% και κινείται στα 29.370 δολάρια, ενώ στο υψηλό ημέρας (τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας) ξεπέρασε και τα 30.000 δολ.

Δηλαδή βρέθηκε στο κάτω άκρο του επιπέδου που υπήρξε για μήνες στήριξη σε τεχνικό επίπεδο για το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα (η ζώνη των $30.000 – $31.000) και το οποίο έχασε την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας μία σημαντικά αρνητική τροπή για το outlook του Bitcoin.

“Το πρώτη τη τάξει κρυπτονόμισμα είδε μία εντυπωσιακή ανοδική δυναμική, αγγίζοντας τα 30.000 δολάρια νωρίς το πρωί της Τετάρτης”, σημειώνει ο Alex Kuptsikevich, αναλυτής στο broker FX Pro.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα απροσδόκητα νέα για την Fitch και την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των ΗΠΑ προκάλεσαν μία έντονη έλξη για Bitcoin και χρυσό”.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του αμερικανικού δημοσίου κατά μια βαθμίδα στο AA+, επικαλούμενος κυρίως τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις γύρω από το όριο δανεισμού του κράτους.

Πρόκειται για μία κίνηση που ευνοεί την αγορά κρυπτονομισμάτων σε δύο επίπεδα. Το πρώτο, σε κυρίως θεωρητικό βαθμό, σχετίζεται με το Bitcoin ως αποκεντρωμένη ισοτιμία: εάν κλονίζεται η εμπιστοσύνη στην οικονομία των ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους στα ψηφιακά νομίσματα.

“Η ζημιά στο αξιόχρεο της κεντρικής κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση για αποκεντρωμένα νομίσματα, χωρίς ιθαγένεια”, σημειώνει ο Yuya Hasegawa, αναλυτής στο Bitbank.

Κυρίως όμως, η αντίδραση της αγοράς crypto κρίνεται θετική στο μέτρο που δείχνει να αποσυνδέεται από την κίνηση των μετοχών, και κυρίως εκείνων του κλάδου της τεχνολογίας – όπως είχε παγιωθεί να συμβαίνει το τελευταίο μεγάλο διάστημα.

Ενδεικτικό είναι ότι η σημερινή ανοδική κίνηση έρχεται την ώρα που ο S&P 500 στις ΗΠΑ υποχωρεί κατά 0,8% και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq δέχεται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις εμφανίζοντας απώλειες 1,4% λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τα άλλα, στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα το Ethereum ενισχύεται κατά 0,9% στα 1.849 δολάρια, το Binance Coin υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,1% στα 245,01 δολ. το XRP ενισχύεται κατά 0,2% στα 0,69 δολ. το Cardano κερδίζει 0,2% στα 0,305 δολ. όπως και το Solana που κινείται στα 23,4 δολ. με άνοδο 0,13%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.