ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Τι πρέπει να ξέρετε

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα μέλη Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν απλογραφικά βιβλία είναι η 16η Αυγούστου

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Τι πρέπει να ξέρετε

Στις 31 Ιουλίου. λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα μέλη Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν απλογραφικά βιβλία είναι η 16η Αυγούστου.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι άλλαξαν φορολογική κατοικία το 2022 και οι συγγενείς θανόντων, είπε. Έως τις 31 Δεκεμβρίου υποβάλλονται και όλες οι δηλώσεις με αναδρομικά προηγουμένων ετών.

Το σύστημα άνοιξε μεν στις 30 Μαρτίου αλλά υπήρχαν ελλείψεις που εμπόδιζαν την υποβολή των δηλώσεων, είπε φοροτεχνικός σε τηλεοπτική εκπομπή. Το σύστημα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του έως την πλήρη ψηφιοποίηση, διευκρίνισε.

Όσον αφορά στα πρόστιμα σε εκείνους που δεν θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση είναι:

  • 100 ευρώ για μη επαγγελματίες
  • 250 ευρώ για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία
  • 500 ευρώ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο εάν:

  • Η δήλωση είναι χρεωστική
  • Δεν είναι χρεωστική, αλλά ο φόρος δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ

Επίσης:

Στις χρεωστικές δηλώσεις επιβάλλεται και προσαύξηση 0,73% κάθε μήνα επί του ποσού κάθε απλήρωτης δόσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έως χθες, σε σύνολο περίπου 6,5 εκατ. ΑΦΜ, είχαν υποβληθεί πάνω από 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις με το 51% να είναι μηδενικές και το 17% να είναι πιστωτικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.