ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν 10 τρισ. δολάρια το 2024 για να εξυπηρετήσουν το χρέος τους!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να δώσει 60 δισ. δολάρια στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν 10 τρισ. δολάρια το 2024 για να εξυπηρετήσουν το χρέος τους!

Η αμερικανική Γερουσία, της οποίας η πλειοψηφία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ενέκρινε χορήγηση βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή που οι ΗΠΑ πρέπει να δανειστούν από τις αγορές 10 τρισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους!

Αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του ανεξόφλητου χρέους των ΗΠΑ και επίσης είναι ισοδύναμο με το ένα τρίτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής!

Συγκεκριμένα, το ποσό των 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δημόσιου χρέους θα λήξει το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) ενώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2024 θα διαμορφωθεί στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CBO και η FED μειώνει τον ισολογισμό της για τις παρεμβάσεις στη χρηματοπιστωτική αγορά κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες θα χρειαστούν αγοραστές για περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα το 2024.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο όταν οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων των ΗΠΑ, συνεχίζουν να συρρικνώνουν το μερίδιό τους ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει το «στίγμα» πως θα συνεχίσει να ξοδεύει χρήματα προς ικανοποίηση των γεωπολιτικών της επιδιώξεων.

Με άλλα λόγια οι δανειστές θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν τους σχεδιασμούς της Ουάσινγκτον!

Σε μία περίοδο όπου πολλές μεγάλες οικονομίες προωθούν την σταδιακή αποδολαριοποίηση των εμπορικών τους σχέσεων, όλα αυτά δεν ακούγονται καθόλου καλά για την αμερικανική οικονομία.

Οι συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα με βάση την ενέργεια, γίνονται πλέον ο κανόνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.