ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Βρετανία «τιμωρούν» την χρήση μετρητών με επιπλέον χρεώσεις! – Σύντομα και στην Ελλάδα;

Η κατάργηση των μετρητών σε συνδυασμό με την έλευση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων θα περιορίσει την οικονομική ελευθερία των πολιτών

Στην Βρετανία «τιμωρούν» την χρήση μετρητών με επιπλέον χρεώσεις! – Σύντομα και στην Ελλάδα;

Διανύουμε μία πολύ πονηρή εποχή όπου τα μετρητά δέχονται έναν ανηλεή πόλεμο με το πρόσχημα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ήδη η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για να εμποδίζει την χρήση τους.

Στην Βρετανία εφαρμόζουν ποινές για την χρήση τους όπως υψηλότερες χρεώσεις στάθμευσης για πληρωμές μετρητών.

Δηλαδή, χρεώνεται παραπάνω όποιος πληρώνει με μετρητά, έτσι ώστε να αναγκάζεται να πληρώνει με ψηφιακό χρήμα!

«Υπάρχει πόλεμος εναντίον των μετρητών. Πρόκειται να καταστρέψει την κοινωνία μας!

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσπαθούν να ξεφορτωθούν τα μετρητά. Νομίζω ότι είναι επειδή όλο και περισσότερο, θέλουν ουσιαστικά να μας κάνουν περισσότερο ανιχνεύσιμους και, τα μετρητά είναι ένα  από τα πράγματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να μη μας εντοπίζουν.

Επομένως, γι’ αυτό τα ξεφορτώνονται» αναφέρεται σε βρετανικό ρεπορτάζ.

‘Ότι γίνεται στο εξωτερικό όμως, είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποιεί τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

Στην Κίνα ως γνωστόν, ο κάθε πολίτης συγκεντρώνει βαθμούς «καλή συμπεριφοράς». Με λίγα λόγια αν είναι αρεστός στην εξουσία με αυτά που λέει και πράττει, παίρνει πιστοποίηση «καλού πολίτη» και άρα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και παροχές!

Εάν αντίθετα πέφτει κάτω από τη «βάση» στην βαθμολογία, δηλαδή δημιουργεί προβλήματα στην υπάρχουσα εξουσία, του κόβεται η πρόσβαση σε παροχές και γενικότερα σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα προάγει την ζωή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ένας τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση των μετρητών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.